Tiimilinja

Haluatko kehittyä timanttiseksi tiimipeluriksi, luovaksi ongelmanratkojaksi ja yrittäjämäisyydellä varustetuksi tulevaisuuden taituriksi? Jyväskylän Lyseon lukion tiimilinja on juuri sinun valintasi!

 

Oon tykännyt jo aikaisemmin tehdä töitä tiimeissä, ja se oli sellanen luonnollinen vaihtoehto, kun mä kuulin siitä. Jos ei jokin iteltä onnistu, pystyy aina pyytämään apua muilta tiimiläisiltä. Se on mun mielestä tosi hienoa.

Tiimilinjalla opiskellaan tavallisten lukio-opintojen lisäksi tulevaisuustaitoja, kuten kriittistä ajattelua, luovuutta, ongelmanratkaisutaitoja sekä vuorovaikutustaitoja.

Pääset helposti osaksi yhteisöä, sillä Tiimilinjan sydän on oma oppimistiimi, 20 - 30 opiskelijan ryhmä, joka pysyy samana suuren osan lukioajasta.

Opiskelussa korostuvat itsensä johtamisen taidot ja oma-aloitteisuus. Opintojen aikana opit tunnistamaan omia vahvuuksiasi sekä kehityt tiimi- ja projektityöskentelyssä. Kanssasi samaa matkaa kulkevat sekä oma tiimisi että opevalmentajat. Tiimilinjalla opitaan ja kasvetaan yhdessä.

Opintoihin kuuluu yleislinjaa enemmän eri oppiaineita yhdisteleviä tiimiopintojaksoja, joiden aikana työskennellään oman projektitiimin kanssa yhdessä innostavien projektin parissa.  Miltäpä kuulostaisi äidinkieltä, kuvataidetta ja musiikkia yhdistävä taideprojekti tai yritysten ympäristövaikutuksia tutkiva projekti, jossa yhdistyvät niin fysiikan, maantieteen kuin äidinkielenkin sisällöt?

Tiimilinjalle pääsyvaatimuksena on peruskoulun päättöarvioinnin keskiarvo 8.

Hilma kertoo Tiimilinjalla opiskelusta