Laajuus

2-4 vuotta opiskelijan oman valinnan mukaan. Suositeltu aika on 3 vuotta.

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Jyväskylän Lyseon lukiossa voit opiskella tiimilinjalla. Sinne kannattaa hakeutua, jos pidät yhdessä työskentelemisestä erilaisten ihmisten kanssa, haluat oppia siitä lisää ja olet valmis sitoutumaan lukio-opintoihin. Tiimilinjalla pääset harjoittelemaan erityisen paljon tulevaisuustaitoja kuten tiimityöskentelyä, projektin hallintaa, luovuutta ja vuorovaikutusta.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa Opintopolussa.

Hakija täyttää lisäksi oppilaitoksen sähköisen ainevalintalomakkeen 14.4.2021 mennessä. Huomaathan, että yhteishaun hakuaikaa on jatkettu 7.4.2021 saakka.

Sähköinen ainevalintalomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-

Ainevalintalomakkeen täyttöohje:
https://peda.net/jao/jyl/lom/sahkoisen-ainevalintalomakkeen-2021-tayt:f…

Oletko ilman lukiopaikkaa, haetko siirtoa johonkin Gradian lukioon tai haetko siirtoa Gradian sisällä lukiosta toiseen? Mahdollisesti vapautuvia opiskelupaikkoja lukiossa voi hakea sähköisellä hakulomakkeella lukion jatkuvassa haussa. Tieto valituille ilmoitetaan noin kaksi viikkoa ennen seuraavan jakson alkamista. Huomioithan, että opiskelupaikkoja ei välttämättä vapaudu kaikille lukiolinjoille. Jatkuvan haun hakulomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Kuvaus

"Maailma ja työelämä muuttuvat hurjaa vauhtia - siksi myös koulun on muututtava ja siksi Lyseossa on mahdollisuus opiskella tiimilinjalla."

Erityisesti tiimilinjalaisille rakennetuissa opintojaksoissa yhdistellään 2 - 4 eri oppiainetta. Niissä työskennellään jonkin ilmiön parissa ja tehdään usein varsin laajoja projekteja lukuvuosittain vaihtuvissa 3–5 hengen tiimeissä. Kolmantena lukuvuonna tiimilinjalaisten yhteisenä projektina on rahoittaa ja organisoida opettajien tukemana yhteinen ulkomaanmatka.

Tiimilinjalla opiskelussa korostuu opiskelijoiden oma aktiivisuus ja vastuunotto. Opettajat toimivat ohjaajina ja valmentajina, ja hekin työskentelevät usein tiimissä.

Rakenne

Tiimilinjalla tehdään samat pakolliset lukio-opinnot kuin lukion yleislinjalla. Osa tiimilinjan opintojaksoista on koottu eri oppiaineita yhdisteleviksi ilmiöpohjaisiksi opintojaksoiksi. Tiimilinjalla tehdään vierailuja koulun ulkopuolelle ja tavoitteena on opintojen päätteeksi tehdä yhteinen ulkomaanmatka. Tiimilinjan opintojen rinnalla kulkevat työelämä ja yrittäjyysopinnot. Niitä suositellaan tiimilinjan opiskelijoille.

Kustannukset

Oppivelvollisuuden laajentaminen ja maksuttomuus koskee ensi syksynä niitä oppivelvollisia, jotka keväällä 2021 siirtyvät perusopetuksen 9. luokalta toiselle asteelle (pääosin vuonna 2005 syntyneet).

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat olleet maksuttomia Gradian päivälukiolaisille aiemminkin. Syksystä 2021 alkaen laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia.

Ensi syksynä 2021 laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat lukiolaiset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat kuitenkin jatkossakin itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tiimilinjalla suoritat lukion oppimäärän ja sen päätteeksi halutessasi ylioppilastutkinnon. Ylioppilastutkinto antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden suomalaisiin korkeakouluihin ja sitä käytetään myös osana korkeakoulujen opiskelijavalintaa. Suomalainen ylioppilastutkinto antaa myös hyvät mahdollisuudet hakeutua ulkomaisiin yliopistoihin ja korkeakouluihin.

Lyseon tiimilinjalla saat erittäin vahvat jatko-opinto- ja työelämävalmiudet, sillä tiimityöskentely on nykyään olennainen osa opiskelua ja työn tekemistä. Tiimilinjalta valmistuminen katsotaan eduksi hakeutuessasi lukion jälkeen opiskelemaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemiaan.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma - pe 18.10. - 22.10. klo 9 - 12

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä