Laajuus

2-4 vuotta opiskelijan oman valinnan mukaan. Suositeltu aika on 3 vuotta.

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Jyväskylän Lyseon lukiossa voit opiskella tiimilinjalla. Sinne kannattaa hakeutua, jos pidät yhdessä työskentelemisestä ja haluat oppia siitä lisää. Tiiimilinjalla pääset harjoittelemaan vuorovaikutustaitojen lisäksi myös muita tulevaisuustaitoja, kuten luovuutta ja projektin hallintaa. Tiimilinjalla tehdään paljon vierailuja koulun ulkopuolelle ja tavoitteena on opintojen päätteeksi tehdä ulkomaan matka. Tiimilinja sopii sinulle, jos pidät toiminnallisesta yhdessä työskentelystä ja olet valmis sitoutumaan opintoihin. 

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa Opintopolussa.

Hakija täyttää lisäksi oppilaitoksen sähköisen ainevalintalomakkeen:
Sähköinen ainevalintalomake https://wilma.gradia.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&long-t…

Ainevalintalomakkeen täyttöohje:
https://peda.net/jao/jyl/lom/sat2:file/download/1d08f4cefa0b1856cf26fa4…

Jäitkö yhteishaussa ilman lukiopaikkaa? Mahdollisesti vapautuvat lukiopaikat täytetään automaattisesti yhteishaun varasijajärjestyksessä, joka on voimassa 14.8. saakka.

14.8. jälkeen vapautuvia opiskelupaikkoja voi hakea jo etukäteen lukion jatkuvassa haussa 26.6. – 6.8.2020 täyttämällä sähköinen jatkuvan haun lomake:
https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-

Tieto mahdollisesta valinnasta lukioiden jatkuvassa haussa ilmoitetaan 15.8. jälkeen.
Huomioithan, että opiskelupaikkoja ei välttämättä vapaudu kaikille lukiolinjoille.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Kuvaus

"Maailma ja työelämä muuttuvat  – siksi myös koulun on muututtava ja siksi Lyseossa on mahdollisuus aloittaa opinnot tiimilinjalla.

Tiimilinjalla iso osa lukiokursseistasi on koottu isommiksi ilmiöpohjaisiksi oppimispaketeiksi, ja opiskelutavoissa korostuvat opiskelijoiden aktiivisuus, toiminnallisuus ja projektimaisuus. Tiimilinjalla saat vastuuta ja vapautta, ja opettajat toimivat pikemminkin ohjaajina ja valmentajina, ja hekin työskentelevät usein tiimissä. Tiimilinjalaisia kannustetaan oma-aloitteisuuteen ja itseohjautuvuuteen: koulussa tarjottavien kurssien lisäksi voit tiimisi kanssa kehitellä omia projekteja mielenkiinnon kohteidenne mukaisesti.
"

Rakenne

Tiimilinjalla opiskelet lukion pakolliset kurssit. Osa tiimilinjan kursseista on yhdistetty isommiksi kurssipaketeiksi, joita yhdistää jokin yhteinen teema. Voit toteuttaa tiimisi kanssa myös omia projekteja, joista saa soveltavia kursseja. 

Kustannukset

Opetus on maksutonta, kun opiskelija suorittaa koko lukion oppimäärän. Lisäksi opiskelijalla on oikeus maksuttomaan aamupuuroon ja lounaaseen. Opiskelijan tulee itse ostaa oppikirjat ja muut oppimateriaalit sekä opiskelussa ja ylioppilaskirjoituksissa käytettävä kannettava tietokone. Opiskelijan tulee hankkia myös oma muistitikku (8 GB) ja langalliset kuulokkeet.
Ylioppilaskokeiden tutkintomaksut kuuluu myös opiskelijan kustantaa itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Myös tiiimilinjalla suoritat lukion oppimäärän ja sen päätteeksi halutessasi ylioppilastutkinnon. Ylioppilastutkinto antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden suomalaisiin korkeakouluihin ja sitä käytetään myös osana korkeakoulujen opiskelijavalintaa. Suomalainen ylioppilastutkinto antaa myös hyvät mahdollisuudet hakeutua ulkomaisiin yliopistoihin ja korkeakouluihin. Lyseon tiimilinjalla saat erittäin vahvat jatko-opinto ja työelämävalmiudet, sillä tiimityöskentely on nykyään olennainen osa opiskelua ja työelämää.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
22.6.–31.7. ma–pe klo 09–12

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä