Laajuus

2-4 vuotta opiskelijan oman valinnan mukaan. Suositeltu aika on 3 vuotta.

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Jyväskylän Lyseon lukiossa voit opiskella tiimilinjalla. Sinne kannattaa hakeutua, jos pidät yhdessä työskentelemisestä ja haluat oppia siitä lisää. Tiiimilinjalla pääset harjoittelemaan vuorovaikutustaitojen lisäksi myös muita tulevaisuustaitoja, kuten luovuutta ja projektin hallintaa. Tiimilinjalla tehdään paljon vierailuja koulun ulkopuolelle ja tavoitteena on opintojen päätteeksi tehdä ulkomaan matka. Tiimilinja sopii sinulle, jos pidät toiminnallisesta yhdessä työskentelystä ja olet valmis sitoutumaan opintoihin. 

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa Opintopolussa.

Hakija täyttää lisäksi oppilaitoksen sähköisen ainevalintalomakkeen:
Sähköinen ainevalintalomake https://wilma.gradia.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&long-t…

Ainevalintalomakkeen täyttöohje:
https://peda.net/jao/jyl/lom/sat2:file/download/1d08f4cefa0b1856cf26fa4…

Oletko ilman lukiopaikkaa tai haetko siirtoa johonkin Gradian lukioon (tai Gradian sisällä lukiosta toiseen)?

Mahdollisesti vapautuvia opiskelupaikkoja lukiossa voi hakea lukion jatkuvassa haussa täyttämällä sähköinen jatkuvan haun lomake:
https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-

Tieto mahdollisesti valituille ilmoitetaan noin kaksi viikkoa ennen seuraavan jakson alkamista.
Huomioithan, että opiskelupaikkoja ei välttämättä vapaudu kaikille lukiolinjoille.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Kuvaus

"Maailma ja työelämä muuttuvat  – siksi myös koulun on muututtava ja siksi Lyseossa on mahdollisuus aloittaa opinnot tiimilinjalla."

Tiimilinjalla iso osa lukiokursseistasi on koottu isommiksi ilmiöpohjaisiksi oppimispaketeiksi, ja opiskelutavoissa korostuvat opiskelijoiden aktiivisuus, toiminnallisuus ja projektimaisuus. Tiimilinjalla saat vastuuta ja vapautta, ja opettajat toimivat pikemminkin ohjaajina ja valmentajina, ja hekin työskentelevät usein tiimissä. Tiimilinjalaisia kannustetaan oma-aloitteisuuteen ja itseohjautuvuuteen: koulussa tarjottavien kurssien lisäksi voit tiimisi kanssa kehitellä omia projekteja mielenkiinnon kohteidenne mukaisesti.

Rakenne

Tiimilinjalla opiskelet lukion pakolliset kurssit. Osa tiimilinjan kursseista on yhdistetty isommiksi kurssipaketeiksi, joita yhdistää jokin yhteinen teema. Voit toteuttaa tiimisi kanssa myös omia projekteja, joista saa soveltavia kursseja. 

Kustannukset

Opetus on maksutonta, kun opiskelija suorittaa koko lukion oppimäärän. Lisäksi opiskelijalla on oikeus maksuttomaan aamupuuroon ja lounaaseen. Opiskelijan tulee itse ostaa oppikirjat ja muut oppimateriaalit sekä opiskelussa ja ylioppilaskirjoituksissa käytettävä kannettava tietokone. Opiskelijan tulee hankkia myös oma muistitikku (8 GB) ja langalliset kuulokkeet.
Ylioppilaskokeiden tutkintomaksut kuuluu myös opiskelijan kustantaa itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Myös tiiimilinjalla suoritat lukion oppimäärän ja sen päätteeksi halutessasi ylioppilastutkinnon. Ylioppilastutkinto antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden suomalaisiin korkeakouluihin ja sitä käytetään myös osana korkeakoulujen opiskelijavalintaa. Suomalainen ylioppilastutkinto antaa myös hyvät mahdollisuudet hakeutua ulkomaisiin yliopistoihin ja korkeakouluihin. Lyseon tiimilinjalla saat erittäin vahvat jatko-opinto ja työelämävalmiudet, sillä tiimityöskentely on nykyään olennainen osa opiskelua ja työelämää.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä