Laajuus

2-4 vuotta opiskelijan oman valinnan mukaan. Suositeltu aika on 3 vuotta.

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Jyväskylän Lyseon lukiossa voit opiskella tiimilinjalla. Sinne kannattaa hakeutua, jos pidät yhdessä työskentelemisestä erilaisten ihmisten kanssa, haluat oppia siitä lisää ja olet valmis sitoutumaan lukio-opintoihin. Tiimilinjalla pääset harjoittelemaan erityisen paljon tulevaisuustaitoja kuten tiimityöskentelyä, projektin hallintaa, luovuutta ja vuorovaikutusta.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Lisäksi täytetään Gradia-lukioiden sähköinen ainevalintalomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…- Ohje ainevalintalomakkeen täyttämiseen on liitteenä tämän sivun alareunassa.

Kelpoisuusvaatimukset

Valintaperusteet: Kelpoisuusvaatimuksena on peruskoulun päättötodistus ja lisäksi vähintään 8,0 keskiarvo suomalaisen peruskoulun päättötodistuksen lukuaineissa. Tiimilinjalle valitaan 30 opiskelijaa.
Opintopolun hakulomakkeen lisäksi täytetään Gradia-lukioiden sähköinen ainevalintalomake.

Kuvaus

"Maailma ja työelämä muuttuvat hurjaa vauhtia - siksi myös koulun on muututtava ja siksi Lyseossa on mahdollisuus opiskella tiimilinjalla."

Erityisesti tiimilinjalaisille rakennetuissa opintojaksoissa yhdistellään 2 - 4 eri oppiainetta. Niissä työskennellään jonkin ilmiön parissa ja tehdään usein varsin laajoja projekteja lukuvuosittain vaihtuvissa 3–5 hengen tiimeissä. Kolmantena lukuvuonna tiimilinjalaisten yhteisenä projektina on rahoittaa ja organisoida opettajien tukemana yhteinen ulkomaanmatka.

Tiimilinjalla opiskelussa korostuu opiskelijoiden oma aktiivisuus ja vastuunotto. Opettajat toimivat ohjaajina ja valmentajina, ja hekin työskentelevät usein tiimissä.

Rakenne

Tiimilinjalla tehdään samat pakolliset lukio-opinnot kuin lukion yleislinjalla. Osa tiimilinjan opintojaksoista on koottu eri oppiaineita yhdisteleviksi ilmiöpohjaisiksi opintojaksoiksi. Tiimilinjalla tehdään vierailuja koulun ulkopuolelle ja tavoitteena on opintojen päätteeksi tehdä yhteinen ulkomaanmatka. Tiimilinjan opintojen rinnalla kulkevat työelämä ja yrittäjyysopinnot, joista opiskelijalle lukion opintopisteiden lisäksi ammattikorkeakoulun opintopisteitä.

Kustannukset

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat maksuttomia Gradian päivälukiolaisille. Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia. Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tiimilinjalla suoritat lukion oppimäärän ja sen päätteeksi halutessasi ylioppilastutkinnon. Ylioppilastutkinto antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden suomalaisiin korkeakouluihin ja sitä käytetään myös osana korkeakoulujen opiskelijavalintaa. Suomalainen ylioppilastutkinto antaa myös hyvät mahdollisuudet hakeutua ulkomaisiin yliopistoihin ja korkeakouluihin.

Lyseon tiimilinjalla saat erittäin vahvat jatko-opinto- ja työelämävalmiudet, sillä tiimityöskentely on nykyään olennainen osa opiskelua ja työn tekemistä. Opintojen aikana suoritat amamattikorkeakoulutasoisia opintoja. Tiimilinjalta valmistuminen katsotaan eduksi hakeutuessasi lukion jälkeen opiskelemaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemiaan.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
26.6.-29.7. ma-pe:
puhelin klo 9 - 12, chat klo 13 - 15


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä
Liitetiedostot
Tiedosto