Teemu, Antti ja Jussi: Haaveiden ammattiin aikuisena

Antti Laakso, Jussi Tuovila ja Teemu Lampinen opiskelevat ensimmäistä vuotta metsäalan perustutkintoa Gradia Jämsässä. He valmistuvat metsäkoneenkuljettajiksi. Ala on vetänyt kaikkia puoleensa jo pidempään, ja nyt oli oikea aika opiskella haaveiden ammattiin. Mukavien opettajien ja opiskeluporukan kanssa opiskelu on tietysti monin verroin rattoisampaa!

Opiskelu yllätti positiivisesti 

Antti Laakso haki opiskelemaan metsäalaa ensimmäisen kerran jo 15-vuotiaana. Silloin elämä kuljetti kuitenkin toiselle alalle. Nyt tuli sopiva hetki palata tähän unelmaan ja aloittaa alan opinnot.  Opiskelu Gradiassa on yllättänyt Antin positiivisesti: opetus on rentoa ja opettajat ovat hyviä tyyppejä, joiden kanssa voi keskustella melkein kuin kaverille.

Oppiminen ei aina tunnu helpolta, mutta silti joka päivä oppii jotain uutta. Erityisesti opiskelun käytännönläheisyys on Antista hyvä asia.  

”Suosittelen, että jos vähänkin miettii opiskelemaan lähtemistä, niin hakemaan vain. Opiskelu on ollut pelkästään positiivinen juttu!”, Antti sanoo.

Koulupäivät vaihtelevat ja joustavat aikuisen arjessa 

Jussi Tuovila on haaveillut metsäalan työstä pienestä pojasta lähtien. Opiskelu Jämsässä ja metsäalalla on tuntunut mukavalta. Opettajien kanssa ollaan samalla aaltopituudella ja luokkakaverit ovat mukavia.

Koulupäivät vaihtelevat ja niihin sisältyy teoriaa, manu-hakkuita, taimikon hoitoa tai maastossa kuormatraktorin, kuormaimen ja metsätraktorin käytön harjoittelua. Jussi kokee, että aikuisen motivaatio opiskella on hyvä. Hänen mielestään on myös hienoa, että opiskelijalle annetaan vastuuta ja vapautta.  Jussi on tarvinnut alakoululaisen isänä välillä joustoa opintojen ja harjoittelun järjestämiseen, mutta perheen ja opiskelun yhdistäminen on sujunut erittäin hyvin.

Harjoitteluun alan yritykseen 

Teemu Lampinen odottaa kovasti opintoihin kuuluvaa harjoittelua, joka on tärkeä osa uuden ammatin oppimista. Harjoittelussa teoriassa opittua pääsee soveltamaan oikeassa työssä.  Opiskelusta tekee sujuvaa esimerkiksi se, että aiempi kokemus huomioidaan ja jokainen opiskelee vain niitä asioita, joita ei entuudestaan osaa. 

Työharjoittelun kautta on hyvä mahdollisuus työllistyä myöhemmin alan yritykseen. Teemun haaveena valmistumisen jälkeen olisi työ ajokoneenkuljettajana tai hakkuukoneenkuljettajana.  

Tutustu muihin opiskelijatarinoihin