Tanssin joulunäytös kuljettaa katsojaa erilaisiin juhlateemoihin

Gradian tanssin perusopetuksen JUHLAT! -joulunäytökset juhlistavat montaa asiaa: esiintymistä, yhdessä tekemistä, Suomalaisen musiikkikampuksen uutta Siltasalia ja ennen kaikkea tanssia itseään. Näytökset tarjoavat eri-ikäisille tanssijoille mahdollisuuden esiintyä näyttämöllä yleisölle. Joulunäytökset ovat lauantaina 18.12.2021 klo 15.00 ja 17.30 sekä sunnuntaina 19.12.2021 klo 15.00 ja 17.30 Suomalaisen musiikkikampuksen Siltasalissa (Pitkäkatu 18–22, Jyväskylä).

Tanssinopettaja Elina Wuethrich kertoo, että moni lapsi ja nuori on aloittanut koronatilanteessa uuden harrastuksen esittävän taiteen parissa. Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi moni on kuitenkin jäänyt vaille kokemusta esiintymisestä näyttämöllä yleisölle. Hänen mukaansa myös kokeneet esiintyjät odottavat näyttämölle pääsyä ja esiintymistä pitkän tauon jälkeen.

”Kulisseissa jännittäminen, näyttämövaloissa tanssiminen ja yleisön kiitosten vastaanottaminen on yksi tärkeimmistä ja inspiroivimmista kokemuksista nuorelle tanssijalle. Se syventää ymmärrystä tanssista taiteenlajina ja tukee jokaisen omaa esiintyjyyttä”, Wuethrich kuvailee näytösten merkitystä tanssijoille.

Juhlat! -joulunäytökset kuljettavat katsojan erilaisten juhlateemojen pariin ja sitä kautta myös erilaisiin elämän hetkiin ja tunnelmiin – kiertämättä myöskään tummempia sävyjä. Siltasalin näyttämön valloittaa suuri joukko eri-ikäisiä tanssijoita tarjoten huikean kattauksen tanssin iloa, taitoa, tunnetta ja ilmaisuvoimaa. Yhdessä näytöksessä esiintyjiä on yli 200. Joulunäytösten kesto on noin 80 minuuttia.

Tanssin joulunäytös on myös monialaisen yhteistyön tulos. Esimerkiksi joulunäytöksen valoista, taustaprojisoinneista ja striimauksesta vastaavat Gradia Jyväskylän media-alan opiskelijat.

Näytösten liput (8 euroa) ovat myynnissä vain ennakkoon Ticketmasterissa. Joulunäytökset ovat katsottavissa myös suorina lähetyksinä Gradian verkkosivuilla gradia.fi/tanssinaytokset.

Joulunäytösten yleisöltä tarkistetaan koronapassit. Kaikkien yli 16-vuotiaiden katsojien tulee esittää voimassa oleva koronapassi ja henkilöllisyystodistus. Tilaisuuksissa on vahva maskisuositus ja niihin voi tulla vain täysin terveenä. Lisäksi on noudatettava hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Yleisöä ohjeistetaan saapumaan paikalle ajoissa, jotta sisäänkäynnin ruuhkalta vältytään.

Lisätietoja:

Elina Wuethrich, tanssinopettaja, taiteen perusopetus, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 5402, elina.wuethrich@gradia.fi
Suorat lähetykset gradia.fi/tanssinaytokset

Mediatiedote 13.12.2021