Suomen paras oppisopimustyönantaja: Teeleidi

Teeleidi palkittiin Suomen parhaana oppisopimustyönantajana

Teeleidi on valittu Suomen parhaaksi oppisopimustyönantajaksi Suomen Oppisopimusosaajat ry:n kilpailussa pienten yritysten sarjassa.  Vuoden oppisopimustyönantaja -tunnustus myönnettiin jyväskyläläisen teehuone Teeleidin yrittäjä Anne Savelalle, joka on pitkäaikainen Gradian yhteistyökumppani. Suurten yritysten sarjassa tunnustuksen sai Infraroad Turusta. Ansioituneet oppisopimustoimijat palkittiin opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä Ammatillisen koulutuksen seminaarissa Hämeenlinnassa 17.11.2021. Lue lisää tiedotteesta.

Oppisopimus kehittämisen työkaluna

Jyväskyläläinen teehuone ja teen tukkuliike Teeleidi on koko seitsenvuotisen olemassaolonsa ajan ollut aktiivinen oppisopimuskouluttaja. Teeleidissä on koulutettu yhteensä yhdeksän oppisopimusopiskelijaa. Erilaisia tehtäviä on pienessä yrityksessä paljon. Työntekijät ovat suorittaneet mm. liiketalouden perustutkintoja ja logistiikan perustutkintoja. Parhaillaan opiskellaan esimiestyön ammattitutkintoa, oppisopimuksella tietenkin. Myös yrittäjä Anne Savela on hankkinut yrittäjäosaamista oppisopimuksen avulla.

Teeleidissä työntekijät ovat yhtä suurta perhettä. Oppisopimusopiskelija otetaan heti mukaan oppimaan teen saloja ja perehtymään työpaikkaan ja työtehtäviin. Säännöllisten palautekeskustelujen avulla päästään hyvään lopputulokseen. Tietoa jaetaan aktiivisesti puolin ja toisin - kokeneemmat uusille ja uudet opintojen kautta saamaansa uusinta tietoa muulle työyhteisölle. Oppimista seurataan säännöllisesti, jotta voidaan varmistaa, että osaamista on kertynyt tavoitteen mukaisella tavalla. Se osaaminen mitä työssä ei voida opettaa saadaan oppilaitokselta, ja se voi olla esimerkiksi täsmäosaamista tuleviin työtehtäviin liittyen. Jos oppimisessa tulee haasteita, apua saadaan oppilaitoksesta. Työpaikkaohjaaja ja Gradian opettajat pitävät säännöllisesti yhteyttä.

"Oppisopimuksella työnantaja saa motivoituneita ja osaavia työntekijöitä ja työntekijä ammatillisen tutkinnon sekä työpaikan", Anne summaa.

Oppisopimus on loistava tapa esimerkiksi uuden ammatin opiskeluun. Moni Teeleidin työntekijöistä onkin alan vaihtaja. Myös työllistyminen pitkän työttömyysjakson jälkeen voi helpottua opiskelemalla oppisopimuksella. Anne uskoo, että Teeleidissä opiskellaan jatkossakin oppisopimuksella. "Me teemme Teeleidistä Suomen parhaan yrityksen yhdessä näiden huipputyyppien kanssa!", Anne Savela sanoo hymyillen.

 

Gradian Työelämäpalvelut
040 341 5056
Gradia Jyväskylä
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 C, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä