Laajuus

2-4 vuotta

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Sinulle, joka haluat yksilöllistä ohjausta lukio-opintoihisi.
Sinulle, joka haluat opiskella koulussa, jossa opiskelija on koulun tärkein henkilö.
Sinulle, joka haluat opiskella turvallisessa, viihtyisässä ja modernissa oppimisympäristössä.
Sinulle, jolle pätevät opettajat ovat tärkeitä.
Sinulle, joka haluat oppia uutta.
Sinulle, joka haluat ylioppilaaksi ja haluat erinomaisen pohjan jatko-opintoihin yliopistoon tai ammattikorkeakouluun lukion jälkeen.
Sinulle, joka haluat mahdollisuuden osallistua liikuntavalmennukseen (hakemuksesta).

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa Opintopolussa.

Hakija täyttää lisäksi oppilaitoksen sähköisen ainevalintalomakkeen 26.3.2021 mennessä.
Sähköinen ainevalintalomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-

Ainevalintalomakkeen täyttöohje: https://peda.net/jao/jyl/lom/lsat2:file/download/899472182d0e08fb40d472…

Oletko ilman lukiopaikkaa, haetko siirtoa johonkin Gradian lukioon tai haetko siirtoa Gradian sisällä lukiosta toiseen? Mahdollisesti vapautuvia opiskelupaikkoja lukiossa voi hakea sähköisellä hakulomakkeella lukion jatkuvassa haussa. Tieto valituille ilmoitetaan noin kaksi viikkoa ennen seuraavan jakson alkamista. Huomioithan, että opiskelupaikkoja ei välttämättä vapaudu kaikille lukiolinjoille. Jatkuvan haun hakulomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Kuvaus

Lukio on yleissivistävä koulu. Schildtin lukio on vahvaan ja monipuoliseen ohjaukseen panostava yleislukio, joka mahdollistaa opiskelijoille yksilöllisen etenemisen kohti ylioppilastutkintoa ja jatko-opiskeluja.
Schildtin lukion toiminta-ajatuksessa korostuu opiskelijan osallisuus, motivaatio ja hyvinvointi. Oppivassa yhteisössä opiskelijan ja opettajien välinen yhteistyö on kaiken tekemisen keskeisin edellytys.

Rakenne

Lukion oppimäärä 75 kurssia, joista vähintään 47 pakollista ja 10 syventävää kurssia. Loput opiskelijan valinnan mukaan.

Kustannukset

Oppivelvollisuuden laajentaminen ja maksuttomuus koskee ensi syksynä niitä oppivelvollisia, jotka keväällä 2021 siirtyvät perusopetuksen 9. luokalta toiselle asteelle (pääosin vuonna 2005 syntyneet).

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat olleet maksuttomia Gradian päivälukiolaisille aiemminkin. Syksystä 2021 alkaen laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia.

Ensi syksynä 2021 laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat lukiolaiset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat kuitenkin jatkossakin itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Lukio antaa hyvät edellytykset jatkaa opintoja myös ulkomailla.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä