Laajuus

2-4 vuotta

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Lukio on yleissivistävä koulu. Lukiossa pääset vahvistamaan ja laajentamaan peruskoulussa hankkimaa osaamistasi sekä painottamaan opintojasi omien mielenkiinnon kohteidesi mukaan. Lukiossa viihdytään ja pidetään hauskaa mutta opiskellaan tavoitteellisesti ja itseä haastaen. Lukio antaa erinomaiset lähtökohdat opiskella yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa ja lisäksi täytetään ainevalintalomake. https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon

Ohje ainevalintalomakkeen täyttämiseen on liitteenä tämän sivun alareunassa.

Kelpoisuusvaatimukset

Valintaperusteet: peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo.
Opintopolun hakulomakkeen lisäksi täytetään Gradia-lukioiden sähköinen ainevalintalomake. Ohje ainevalintalomakkeen täyttämiseen on liitteenä tämän sivun alareunassa.

Opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä kesäkuussa 2023 voit osoittaa millaisiin opintokokonaisuuksiin haluat painottaa opintojasi.

Kuvaus

Lukio on yleissivistävä koulu. Schildtin lukio on vahvaan ja monipuoliseen ohjaukseen panostava yleislukio, joka mahdollistaa opiskelijoille yksilöllisen etenemisen kohti ylioppilastutkintoa ja jatko-opiskeluja. Opintotarjonta on laaja ja voit painottaa opintojasi oman kiinnostuksesi mukaisesti esimerkiksi kieliin ja kansainvälisyyteen, luonnontieteisiin, työelämä- ja yrittäjyysopintoihin ja taito- ja taideaineisiin. Lukiomme toiminta-ajatuksessa korostuu opiskelijan osallisuus, motivaatio ja hyvinvointi. Oppivassa yhteisössä opiskelijan ja opettajien välinen yhteistyö on kaiken tekemisen keskeisin edellytys.

Rakenne

Lukion oppimäärä on 150 opintopistettä, joista vähintään 20 opintopistettä on valtakunnallisia valinnaisia opintoja. Lisäksi opintoihin kuuluu muita valinnaisia opintoja. Opinnot suoritetaan pääsääntöisesti 2-4 vuodessa.

Kustannukset

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat maksuttomia Gradian päivälukiolaisille. Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia. Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Lukio antaa hyvät edellytykset jatkaa opintoja myös ulkomailla.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä
Liitetiedostot