Laajuus

2-4 vuotta

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Sinulle, joka haluat yksilöllistä ohjausta lukio-opintoihisi.
Sinulle, joka haluat opiskella koulussa, jossa opiskelija on koulun tärkein henkilö.
Sinulle, joka haluat opiskella turvallisessa, viihtyisässä ja modernissa oppimisympäristössä.
Sinulle, jolle pätevät opettajat ovat tärkeitä.
Sinulle, joka haluat oppia uutta.
Sinulle, joka haluat ylioppilaaksi ja haluat erinomaisen pohjan jatko-opintoihin yliopistoon tai ammattikorkeakouluun lukion jälkeen.
Sinulle, joka haluat mahdollisuuden osallistua liikuntavalmennukseen (hakemuksesta).

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa Opintopolussa.
Lisäksi täytetään Gradia-lukioiden sähköinen ainevalintalomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…- Ohje ainevalintalomakkeen täyttämiseen on liitteenä tämän sivun alareunassa.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Kuvaus

Lukio on yleissivistävä koulu. Schildtin lukio on vahvaan ja monipuoliseen ohjaukseen panostava yleislukio, joka mahdollistaa opiskelijoille yksilöllisen etenemisen kohti ylioppilastutkintoa ja jatko-opiskeluja.
Schildtin lukion toiminta-ajatuksessa korostuu opiskelijan osallisuus, motivaatio ja hyvinvointi. Oppivassa yhteisössä opiskelijan ja opettajien välinen yhteistyö on kaiken tekemisen keskeisin edellytys.

Rakenne

Lukion oppimäärä on 150 opintopistettä. Pakollisia opintopisteitä on 94/102 ja lisäksi vähintään 20 opintopistettä on valtakunnallisia pakollisia opintojaksoja. Loput opiskelijan valinnan mukaan.

Kustannukset

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat maksuttomia Gradian päivälukiolaisille. Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia. Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Lukio antaa hyvät edellytykset jatkaa opintoja myös ulkomailla.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke,to klo 9-15, ti ja pe klo 10-14


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä
Liitetiedostot
Tiedosto