RekryKoulutus – täsmäosaajia työvoimapulaan

Töitä riittää, mutta käsipareja ei. Tämä on varmasti tuttu tunne monelle yrittäjälle. Kun osaavaa työvoimaa ei löydy, on RekryKoulutus silloin hyvä vaihtoehto. RekryKoulutus on työnantajalle riskitön ja täsmäosaajia tarjoava ratkaisu työntekijäpulaan ja se toteutetaan aina yhteistyössä Gradian, työnantajayrityksen, Keski-Suomen tai paikallisen ELY-keskuksen sekä TE-palveluiden kanssa. Monitahoisen yhteistyön ansiosta muun muassa koulutuksen markkinointi on tehokasta, mikä edistää yrityksen tarpeisiin sopivien hakijoiden löytymistä erinomaisesti.

Gradia kouluttaa työnantajayrityksen valitsemat henkilöt räätälöidyn koulutussuunnitelman mukaisesti. Koulutussisällöt suunnitellaan yhteistyössä, jotta RekryKoulutus vastaa juuri niitä osaamistarpeita, joita kyseinen työtehtävä tekijältään vaatii. Kestoltaan RekryKoulutukset ovat keskimäärin noin 50 päivää (pääsääntöisesti 3–9 kuukautta) ja ne koostuvat teoriaopinnoista sekä työssäoppimisesta. ELY-keskus rahoittaa 70 %, jolloin työnantajan maksuosuudeksi jää 30 % koko koulutuksen hinnasta. Opiskelijat saavat koulutuksen ajalta työttömyysetuutta, joten palkanmaksuvelvollisuus alkaa vasta RekryKoulutuksen jälkeen, kun työsopimus on solmittu. Työsuhteen alkaessa osaamisen kehittämistä voidaan halutessa jatkaa työn ohessa esimerkiksi oppisopimuksella.

Tämän vuoden aikana Gradia on kouluttanut tekijöitä yrityksiin muun muassa puhdistuspalvelu-, metalli-, pintakäsittely-, asiakaspalvelu-, puuteollisuus-, kiinteistö-, auto- ja muille teollisuuden aloille. Useiden yritysten kanssa RekryKoulutuksia toteutetaan säännöllisesti parikin kertaa vuodessa, koska se on todettu toimivaksi ja ketteräksi väyläksi osaavien työntekijöiden hankinnassa.   

TL-Maint:illa rekrytoidaan koulutuksen avulla

Kiinteistönhuoltoon, viher- sekä siivouspalveluihin erikoistunut, kokonaisvaltaista huoltopalvelua tarjoava TL-Maint toimii alalla, jolla työtä on jatkuvasti tarjolla. TL-Maintin kokemukset RekryKoulutuksesta ovat positiiviset. Tänäkin vuonna yritys on järjestänyt Gradian kanssa jo kaksi RekryKoulutusta, joiden avulla he ovat löytäneet kuusi vakituista työntekijää.

"Gradian kanssa olemme räätälöineet koulutukset yhdessä ja olemmekin saaneet tietopuolisen ja käytännön työn nivoutumaan hyvin yhteen. RekryKoulutus on ollut meille mitä mainioin kanava saada alalle uusia työntekijöitä", TL-Maintin siivoustyönjohtaja Leena Paananen kertoo.

RekryKoulutuksien avulla TL-Maintille on työllistynyt kaiken kaikkiaan parikymmentä työntekijää, joista vain yksi on lopettanut paikkakunnan vaihdoksen myötä. RekryKoulutuksen avulla löydetyt tekijät ovat olleet sitoutuneita ja heistä on saatu yritykseen arvokasta ja osaavaa työvoimaa.

"Suosittelen lämpimästi RekryKoulutukseen hakeutumista sen helppouden vuoksi esimerkiksi alan vaihtajille. Koulutuksen kautta alaan pääsee tutustumaan matalalla kynnyksellä, niin alalle aikovat, kuin alaa vasta pohtivatkin", Leena toteaa.  

 

asiakkuuspäällikkö
Leppäharju-Lipitsä Petra
040 341 6364
Gradia Jyväskylä
Liiketoiminta ja työelämäpalvelut
Elintarvikeala
Matkailuala
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelut
Ravitsemispalvelut
Liiketoiminta
Työelämäpalvelut
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 C, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä