TL-Maint: Koulutettu henkilöstö on yrityksen voimavara

Kiinteistönhuoltoon, viherpalveluihin ja siivouspalveluihin erikoistunut TL-Maint toimii alalla, jolla työtä riittää. Samalla heillä on haasteita saada rekrytoitua riittävästi osaavaa työvoimaa.  TL-Maintilla nähdään, että koulutettu henkilöstö tekee työtään ammattimaisesti ja osaa arvostaa tekemäänsä työtä. Kaikki tämä näkyy selkeästi parempana asiakastyytyväisyytenä. Hyvää osaamistasoa edellytetään myös, jotta yritys pystyy myymään palveluitaan ja osallistumaan vaativien kohteiden kilpailutuksiin, joissa tekijöiltä edellytetään koulutusta ja hyvää osaamista.

Yhteistyö Gradian kanssa on aluejohtaja Arttu Ojalan mukaan onnistunut hienosti: ”Olemme saaneet aina asiantuntevaa ja joustavaa palvelua tarpeen tullessa, jopa ihan meitä varten räätälöitynä. Olemme myös saaneet Gradialta motivoituneita työntekijöitä.”

Monia tapoja varmistaa riittävä henkilöstö ja osaaminen

TL-Maintin henkilöstön osaamisesta huolehditaan monin eri tavoin, sekä tutkintokoulutuksilla, että lyhyemmillä täsmäkoulutuksilla tiettyyn osaamistarpeeseen. Kullekin sopiva tutkinto ja tutkintotaso valitaan työkokemuksen ja työtehtävien mukaan. Uutta henkilöstöä haetaan mm. RekryKoulutusten avulla. RekryKoulutuksessa koulutus suunnitellaan ja opiskelijat haetaan yhteistyössä TE-palveluiden kanssa. Koulutus tähtää tiettyyn osaamiseen ja työtehtäviin.

Sekä nykyisen henkilöstön kouluttamisessa että RekryKoulutuksissa on TL-Maint tehnyt tiivistä yhteistyötä Gradian kanssa. Lisäksi yhteistyö alan opettajien kanssa on mahdollistanut valmistuneiden opiskelijoiden palkkaamisen heti valmistumensa jälkeen. 

Leena opiskellut uran eri vaiheissa, Pasi tullut alalle uutena

Leena Paananen on toiminut puhtauspalvelualla jo 30 vuotta. Työtehtävien vaihtuessa hän on tarvinnut uutta osaamista ja on kouluttautunut Gradialla useita kertoja uransa eri vaiheissa. Taskusta löytyvät laitoshuoltajan ammattitutkinto, siivoustyönohjaajan erikoisammattitutkinto, siivousteknikon erikoisammattitutkinto, kiinteistöpalvelujen ammattitutkinto (kiinteistönhoitaja), sekä johtamisen- ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto. Tällä hetkellä Leena toimii TL-Maintin siivoustyönjohtajana.

Pasi Lamberg on TL-Maintin uudempia työntekijöitä ja uusi kiinteistönhoidon alalla. Tie uudelle alalla löytyi, kun 23 vuotta kestäneen kirjapainoalalla tehdyn työuran jälkeen tuntui, että oli aika keksiä jotain uutta. Pitkän harkinnan jälkeen hän uskaltautui jäämään opintovapaalle ja ryhtyi opiskelemaan kiinteistönhoitajaksi. Opintoihin liittyvä harjoittelupaikka löytyi nopeasti TL-Maintilta, jonne hän myös työllistyi heti valmistumisensa jälkeen.

Pasi kannustaa kaikkia uuden ammatin opiskeluun vielä aikuisiälläkin: ”Sen jälkeen, kun uskalsin ottaa ensimmäisen askeleen kohti uutta ammattia, en ole katunut uranvaihtoa päivääkään”.

asiakkuuspäällikkö
Leppäharju-Lipitsä Petra
040 341 6364
Gradia Jyväskylä
Liiketoiminta ja työelämäpalvelut
Työelämä- ja yrityspalvelut
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 C, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä