TL-Maint: Koulutettu henkilöstö on yrityksen voimavara

Kiinteistönhuoltoon, viherpalveluihin ja siivouspalveluihin erikoistunut TL-Maint toimii alalla, jolla työtä riittää. Samalla heillä on haasteita saada riittävästi osaavaa työvoimaa. Henkilöstöltä edellytetään hyvää osaamista palveluiden myynnin sekä vaativien kohteiden kilpailutusten vuoksi. Toisaalta koulutettu henkilöstö arvostaa omaa työtään ja tekee sen ammattimaisesti. Tämä näkyy hyvänä asiakastyytyväisyytenä.

Yhteistyö Gradian kanssa on aluejohtaja Arttu Ojalan mukaan onnistunut hienosti: ”Olemme saaneet aina asiantuntevaa ja joustavaa palvelua tarpeen tullessa, jopa ihan meitä varten räätälöitynä. Olemme myös saaneet Gradialta motivoituneita työntekijöitä.”

Monia tapoja varmistaa riittävä henkilöstö ja osaaminen

TL-Maintin henkilöstön osaamisesta huolehditaan tutkintokoulutuksilla, lyhyemmillä täsmäkoulutuksilla tiettyyn osaamistarpeeseen sekä RekryKoulutusten avulla uusia työntekijöitä rekrytoitaessa. Kullekin sopiva tutkinto ja tutkintotaso valitaan työkokemuksen ja työtehtävien mukaan. RekryKoulutuksessa palkattava henkilöstö koulutetaan suoraan yrityksessä tarvittaviin työtehtäviin. Gradialta yritys on palkannut monia valmistuneita opiskelijoita sekä kouluttanut nykyistä henkilöstöä aina tarpeen mukaan. RekryKoulutustarpeista on sovittu yhdessä TE-palveluiden kanssa ja silloinkin kouluttajan on ollut Gradia.

Leena opiskellut uran eri vaiheissa, Pasi tullut alalle uutena

Leena Paananen on toiminut puhtauspalvelualla jo 30 vuotta. Työtehtävien vaihtuessa hän on tarvinnut uutta osaamista ja on kouluttautunut Gradialla useita kertoja uran eri vaiheissa. Taskusta löytyvät laitoshuoltajan ammattitutkinto, siivoustyönohjaajan erikoisammattitutkinto, siivousteknikon erikoisammattitutkinto, kiinteistöpalvelujen ammattitutkinto (kiinteistönhoitaja), sekä johtamisen- ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto. Nykyisin Leena toimii TL-Maintin siivoustyönjohtajana.

Pasi Lamberg on TL-Maintin uudempia työntekijöitä ja uusi kiinteistönhoidon alalla. 23 vuoden kirjapainoalan työuran jälkeen oli aika keksiä jotain uutta. Pitkän harkinnan jälkeen hän uskaltautui jäämään opintovapaalle opiskellakseen kiinteistönhoitajaksi. Harjoittelupaikka löytyi nopeasti TL-Maintilta, jonne hän myös työllistyi heti valmistumisen jälkeen. Pasi kannustaa uuden ammatin opiskeluun vielä aikuisiälläkin: ”Sen jälkeen, kun ensimmäisen askeleen kohti uutta ammattia uskalsi ottaa, ei uranvaihto ole kaduttanut päivääkään”.