Musiikkialan perustutkintoon hakeminen ja valintakoe
Haku musiikkialan perustutkintoon kesällä 2023
Hakuaika maanantaista 26.6.- torstaihin 27.7.2023. Täytä hakulomake täällä (hakulomake aivan sivun alalaidassa).
Kesän haussa ovat mukana ne instrumentit, joihin jäi kevään hausta vapaita aloituspaikkoja:
Klassiset instrumentit: akustinen kitara, alttoviulu, viulu, cembalo, huilu, kantele, klarinetti, käyrätorvi, oboe, pasuuna, piano, sello, trumpetti, tuuba, baritonitorvi, harmonikka, kontrabasso ja klassinen laulu
Pop/jazz instrumentit: trumpetti, tuuba, baritonitorvi, harmonikka, kontrabasso, piano, lyömäsoittimet ja saksofoni.
Uutena osaamisalana musiikkiteknologia (hakulomakkeella valitaan musiikkiteknologia instrumentiksi).
Valintakokeesta
Valintakokeessa arvioidaan hakijan musiikillisia valmiuksia, instrumentin hallintaa ja musiikillista hahmotuskykyä. Valinnat tehdään instrumenttikohtaisesti pistejärjestyksessä niin, että valituista opiskelijoista voidaan muodostaa toimivia yhtyeitä.
Kesän 2023 valintakoe musiikkialan perustutkintoon toteutetaan seuraavasti:
Valintakokeen ensimmäinen vaihe
Musiikkiteknologian osaamisala: Lisää hakemukselle näyte (video) jostakin työstä/tehtävästä, jossa olet käyttänyt hyödyksesi musiikkiteknologiaa.
Täytä hakemuksen kaikki kohdat huolellisesti ja lisää hakemukseen linkki videostasi. Lisää linkki hakulomakkeellesi lisätietoja kohtaan torstaina 27.7.2023 klo 16.00 mennessä. Linkkiä ei pääse lisäämään enää torstain 27.7. jälkeen, koska hakulomake sulkeutuu hakuajan päättyessä.
Tieto valintakokeen toiseen vaiheeseen valituista ja ei-valituista ilmoitetaan perjantaina 4.8.2023 klo 15 alkaen. Tieto tulee kaikille hakijoille sähköpostitse.
Muusikon koulutuksen osaamisala: Valitse instrumenttisi mukaan vapaavalintainen kappale.
Voit esittää kappaleen valmiin taustanauhan, alkuperäisen äänitteen, itse tehdyn taustan kanssa tai ilman taustaa. Käytä sellaista taustaa, jossa ei ole mukana sitä instrumenttia, jolla haet. YouTubesta löytyy valmiita backing track -taustoja.
Kerro videon alussa oma nimesi ja esittämäsi kappaleen nimi. Nimeä video seuraavasti: Etunimi Sukunimi, oma instrumentti – Kappaleen Nimi. On tärkeää, että instrumentin hallinta tulee esille selkeästi. Huolehdi, että kasvosi ja kätesi näkyvät tallenteella ja ääni kuuluu selkeästi.
Tallenna instrumenttinäyte videotallenteena YouTubeen*, videon pituus max. 5min. Lisää linkki hakulomakkeellesi lisätietoja kohtaan torstaina 27.7.2023 klo 16.00 mennessä. Linkkiä ei pääse lisäämään enää torstain 27.7. jälkeen, koska hakulomake sulkeutuu hakuajan päättyessä.
*Muistathan vaihtaa YouTube-videosi näkyvyyden valintaikkunan piilotettu, kun jaat videosi meille tarkasteltavaksi. Videot saavat olla tietoturvan vuoksi näkyvillä ainoastaan sinulle ja valintalautakunnalle. Et voi jakaa videotasi kellekään muulle tekijänoikeuksien ja pääsykokeen tietoturvan vuoksi.
Tieto valintakokeen toiseen vaiheeseen valituista ja ei-valituista ilmoitetaan perjantaina 4.8.2023 klo 15 alkaen. Tieto tulee kaikille hakijoille sähköpostitse.
Valintakokeen toinen vaihe
Valintakokeen toinen vaihe järjestetään perjantaina 11.8.2023 Jyväskylässä Suomalaisella musiikkikampuksella.
Toiseen vaiheeseen valitut hakijat saavat perjantaina 4.8.2023 sähköpostitse ohjeet valintakoepäivän sisällöstä.
Opiskelijavalinta
Valinnan tulokset ilmoitetaan aikaisintaan tiistaina 15.8.2023. Gradiaan valituille ilmoitetaan opiskelupaikasta sähköpostilla. Valitun tulee ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään perjantaina 25.8.2023 sähköpostitse osoitteeseen info@gradia.fi.
Valittujen opiskeluoikeus on ehdollinen, kunnes hakijoiden pohjakoulutustiedot on tarkistettu. Lisäksi opintojen alkuvaiheessa todennetaan opiskelijan lähtötasotiedot ja -taidot.
Muuta
Tässä harjoitteluun, linkki vuoden 2020 hahmotustehtävään https://youtu.be/9IHX6M1TP-0
Hahmotustehtävää varten tarvitset lyijykynän, pyyhekumin ja nuottiviivapaperia.
Musiikkiteknologian hakijoilta ei vaadita hahmotuskokeeseen osallistumista.