Musiikkialan perustutkintoon hakeminen ja valintakoe

Haku musiikin perustutkintoon keväällä 2023

  1. Yhteishaussa hakevat 21.2.-21.3.2023 Opintopolku.fi sivun kautta. Lisäksi hakijan tulee täyttää lisätietolomake täällä
  2. Jatkuvassa haussa hakeva täyttää 21.2.-26.3.2023 hakulomakkeen täällä, sivun alareunasta. 

Valintakokeesta 

Valintakokeessa arvioidaan hakijan musiikillisia valmiuksia, instrumentin hallintaa ja musiikillista hahmotuskykyä. Valinnat tehdään instrumenttikohtaisesti pistejärjestyksessä niin, että valituista opiskelijoista voidaan muodostaa toimivia yhtyeitä.

Kevään 2023 valintakoe musiikkialan perustutkintoon toteutetaan seuraavasti: 

Valintakokeen ensimmäinen vaihe

Instrumenttitehtävä

Valitse instrumenttisi mukaan vapaavalintainen kappale.

Voit esittää kappaleen valmiin taustanauhan, alkuperäisen äänitteen, itse tehdyn taustan kanssa tai ilman taustaa. Käytä sellaista taustaa, jossa ei ole mukana sitä instrumenttia, jolla haet. YouTubesta löytyy valmiita backing track -taustoja.

On tärkeää, että instrumentin hallinta tulee esille selkeästi. Huolehdi, että kasvosi ja kätesi näkyvät tallenteella ja ääni kuuluu selkeästi. Kerro videon alussa oma nimesi ja esittämäsi kappaleen nimi. Nimeä video seuraavasti: Etunimi Sukunimi, oma instrumentti – Kappaleen Nimi.

Tallenna instrumenttinäyte videotallenteena YouTubeen*, videon pituus max. 5min. YouTube -piilotettu linkki osoitteeseen info.muusikko@gradia.fi.

Videoiden palautusaika päättyy maanantaina 10.4.2023.

*muistathan vaihtaa YouTube-videosi näkyvyyden valintaikkunan piilotettu, kun jaat videosi meille tarkasteltavaksi. Videot saavat olla tietoturvan vuoksi näkyvillä ainoastaan sinulle ja valintalautakunnalle. Et voi jakaa videotasi kellekään muulle tekijänoikeuksien ja pääsykokeen tietoturvan vuoksi.

Tieto valintakokeen toiseen vaiheeseen valituista ja ei-valituista ilmoitetaan viikolla 16, aikaisintaan keskiviikkona 19.4.2023. Tieto tulee kaikille hakijoille sähköpostitse.

Valintakokeen toinen vaihe

Valintakokeen toinen vaihe järjestetään viikolla 19, ke 10.- pe 12.5.2023 välisenä aikana Jyväskylässä Suomalaisella musiikkikampuksella.

Toiseen vaiheeseen valitut hakijat saavat sähköpostitse ohjeet valintakokeen toisen vaiheen sisältöön.

Toinen vaihe sisältää:

  • instrumenttitehtävän
  • ryhmähaastattelun
  • hahmotustehtävän

Opiskelijavalinta  

Pistemäärä koostuu seuraavasti: instrumenttitehtävä 50%, hahmotustehtävä 25% ja haastattelu 25%.

Lopulliset valinnan tulokset ilmoitetaan aikaisintaan torstaina 15.6.2023. Gradiaan valituille ilmoitetaan opiskelupaikasta sähköpostilla. Valitun tulee ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 29.6.2023 mennessä. Varasijalta valitaan opiskelijoita vielä elokuussa. 

Valittujen opiskeluoikeus on ehdollinen, kunnes hakijoiden pohjakoulutustiedot on tarkistettu. Lisäksi opintojen alkuvaiheessa todennetaan opiskelijan lähtötasotiedot ja -taidot. 

Muuta

Tässä harjoitteluun, linkki vuoden 2020 hahmotustehtävään https://youtu.be/9IHX6M1TP-0 

Hahmotustehtävää varten tarvitset lyijykynän, pyyhekumin ja nuottiviivapaperia. 

 

 

 

opinto-ohjaaja
Kärkkäinen Mia
040 341 6198
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Ohjaus- ja urapalvelut
Musiikki
Käyntiosoite
Pitkäkatu 18-22, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä