Monien mahdollisuuksien Lyseo

Valitessasi Jyväskylän Lyseon lukion astut osaksi suomalaisen koulutuksen pitkää perinnettä, jossa yhdistyvät akateemisuus, laadukas opetus ja nykyaikaiset oppimisen tavat.

Lyseossa voit rakentaa lukiopolustasi omannäköisesi. Voit maustaa opintojasi vaikkapa kansainvälisyys- tai taideprojekteilla tai uppoutua syvemmälle kiinnostuksenkohteisiisi hakeutuen kansainväliselle IB-linjalle, tiimilinjalle, IT-linjalle, luonnontiedepolulle tai yrittäjyyspolulle.

Lyseo sijaitsee Harjun kampuksella aivan Jyväskylän keskustassa. Nykyaikaiset tilamme innostavat opiskelemaan ja tarjoavat mukavaa tekemistä ja levähdyspaikkoja myös hyppytunneilla - voit oleskella aulatorilla tai kotipesissä tai vaikkapa rentoutua kavereiden kanssa biljardipelin äärellä.

Lyseolla viihtyminen on sallittu! 

Meillä Lyseossa pääset vaikuttamaan. Koulussamme toimii opiskelijoista koostuva edustajisto, joka yhdessä opiskelijakunnan hallituksen kanssa varmistaa, että isossakin lukiossa nuorten ääni tulee kuuluviin. Edustajisto osallistuu sujuvan kouluarjen ja virkistävien juhlien suunnitteluun. 

Osana Unesco-koulujen verkostoa kansainvälisyys näkyy koulussamme monin eri tavoin. Meillä voit opiskella useita eri kieliä tai osallistua eri maihin suuntautuville opintomatkoille. Lyseon IB-linjalla opiskellaan englanniksi kansainvälisen IB Diploma -ohjelman mukaisesti. IB-linja on hieno vaihtoehto suomalaiselle ylioppilastutkinnolle.

Tulevaisuudessa tarvittavia työelämätaitoja voit kehittää tiimilinjalla tai yrittäjyyspolulla. Tiimilinjalla opiskellaan oppiainesisältöjen ohella tulevaisuustaitoja, kuten luovuutta, ongelmanratkaisutaitoja ja yhteistyötaitoja. Tiimilinjalla iso osa opinnoista opiskellaan tiimeissä ja oppiaineita yhdistäen. Yrittäjyyspolun työelämä- ja yrittäjyysopinnoissa pääset taas halutessasi kokeilemaan yrittäjyyttä myös käytännössä. 

Luonnontiedepolku ja uusi IT-linjallamme puolestaan tarjoavat haasteita luonnontieteistä, matematiikasta tai informaatioteknologiasta kiinnostuneille ja antavat hienot valmiudet opiskella näitä aloja myös lukion jälkeisissä opinnoissa. 

Tarjoamme jokaiselle lyseolaiselle myös monipuoliset mahdollisuudet taiteen tekemiseen. Voit osallistua Jyväskylän Huoneteatterin kanssa yhteistyössä toteutettavaan teatteriprojektiin tai näyttää osaamisesi tekemällä valtakunnallisen tanssin, liikunnan, draaman, kuvataiteen tai musiikin lukiodiplomin. 

Yhteisömme koostuu erilaisista yksilöistä, joilla jokaisella on omat vahvuutensa ja kiinnostuksen kohteensa. Pyrimme tarjoamaan jokaiselle lyseolaiselle mahdollisuuden rakentaa innostava ja omannäköinen lukiopolku.

Jyväskylän Lyseon lukio on ensimmäinen suomenkielinen lukio - tervetuloa osaksi edelläkävijöiden joukkoa! 

Lyseon opiskelijat juttelevat pöydän ympärillä.
Meillä Lyseossa pääset vaikuttamaan. Koulussamme toimii opiskelijoista koostuva edustajisto, joka yhdessä opiskelijakunnan hallituksen kanssa varmistaa, että isossakin lukiossa nuorten ääni tulee kuuluviin.  
 
Opiskelijat oppimassa kemian luokassa.
Yhteisömme koostuu erilaisista yksilöistä, joilla jokaisella on omat vahvuutensa ja kiinnostuksen kohteensa.
 
Poika näppäilee tietokonetta.
Tiimilinja, IT-linja, IB-linja, kansainvälisyys, luonnotieteet, taideoprojektit - Lyseossa voit rakentaa lukiopolkusi omannäköiseksi!

 

ma.ke,to klo 9-15, ti ja pe klo 10-14
Gradia Hakupalvelut
040 341 6193
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Käyntiosoite
Sepänkatu 3, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä