Musiikkilinja

Schildtin lukion musiikkilinjalla voit yhdistää musiikin harjoittelun ja harrastamisen lukio-opintoihin!

"Musalla pääsee soittamaan eri soittimia ja laulamaan rohkeasti mitä itse haluaa. Siellä opitaan musiikista eri tavoin ja erilaisilla kursseilla."

Kaikille yhteiset opinnot (10 opintojaksoa) 

  • Taidemusiikki (MUI01) , Ilmaisutaito I (MUI02) (1. vuositaso)  
  • Musiikki meillä (MUI03), Rock ja jazz (MUI04) (2. vuositaso) 
  • Projektikurssi (MUI05) (3. Vuositaso) 

"Musan kurssit ovat todella mielenkiintoisia, ja niitä on todella paljon erilaisia, joista saa sitten valittua ne itselleen sopivimmat."

Valinnaiset 1 (vähintään 8 opintojaksoa)  

  • Kuoro (MUI06-8), Kamarikuoro (MUI09), Nais-/mieskuoro (MUI10)  
  • Orkesteri (MUI11), Orkesteri/pienyhtyeet (MUI12),  
  • Bändikurssi (MUI13-14),  Vapaa säestys (MUI15), Pop / jazz-teoria (MUI16), Musiikkiteknologia (MUI17), Sävellyskurssi (MUI18),  Musiikkiteatteri (MUI19-20), Laulukurssi  (MUI21-22)  

Valinnaiset 2 (vähintään 6 opintojaksoa)  

  • Musikaali 1 (MUI23-25), Projekti (MUI26-31),  Workshopit (MUI32),  Soitinopetus (MUI33-34), Ammatiksi musiikki (MUI35), Ilmaisutaito 2 (MUI36), Improvisaatiokurssi (MUI37), Biisintekokurssi (MUI38), Tekstistä esitys (MUI39), Tanssi-ilmaisukurssi (MUI40) 

Diplomit 

  • MULD6 Musiikkidiplomi, TELD8 Teatterin lukiodiplomi, TALD7 Tanssin lukiodiplomi 

"Musalle kannattaa tulla, vaikket ajattelisi tulevaisuuden ammattiasi musiikin parissa. Tärkeintä on musiikista nauttiminen ja sen kanssa eläminen."

Musalaiset voivat opiskella kaikki samat opinnot kuin yleislinjalaiset ja kirjoittaa ylioppilaskokeissa valitsemansa aineet.  

"Musalle kannattaa hakea, jos musiikki ja esiintyminen kiinnostaa. Musalla pääsee musisoimaan ja esiintymään heti lukuvuoden alussa. Itse jännitin ennen lukioon menoa esim. sitä, saanko kavereita ja riittääkö oma soittotaito esim. orkassa ja musatunneilla. Tällaisia asioita ei tarvitse kuitenkaan jännittää. Musalla tutustuu ihmisiin todella helposti ja kavereita saa paljon."

Syyskonsertti, luokkakonsertit, joulukonsertti, bändikonsertit… Musalla harjoitellaan esiintymistä ja esiinnytään yhdessä. Koulukonsertit ovat tärkeä ja odotettu osa Schildtin lukiota.  

Eli jos pidät hyvistä ystävistä ja musiikista nii tänne mars! 

Musiikki behind the scene!