Muusikko-opiskelijoiden opinnot huipentuvat Loisto-konserttisarjaan 18.–25.11.

Loisto-konserttisarja tarjoaa elämyksiä kuulijoille ja katsojille 18.–25.11.2022 Suomalaisen musiikkikampuksen Siltasalissa (Pitkäkatu 18–22, Jyväskylä). Loistossa toteutuu unelmia, sillä Gradia Jyväskylässä muusikoksi opiskelevat valmistuvat ammatteihinsa näiden esiintymisten myötä. Konsertit ovat huikeita taidonnäytteitä ja niiden musiikkikirjo on laaja.

Schildtin lukion musiikkilinja on tänä syksynä ensimmäistä kertaa mukana Loistossa omalla konsertillaan, joka myös avaa konserttien sarjan. Lukiolaisten It’s Magic -konsertti perjantaina 18.11. klo 18 tarjoaa mukaansatempaavan kattaukseen soulaavaa ja groovaavaa poppia usealta vuosikymmeneltä. Loisto jatkuu maanantaina 21.11. klo 18 Monika Wolfmayrin konsertilla Wake Up, joka sisältää kappaleita neljällä eri kielellä. Wake Up eli herääminen tarkoittaa arvostusta, elämästä nauttimista. Elämään kuuluu ylä- ja alamäkiä, mutta tärkeintä on olla luovuttamatta. Wolfmayrin konserttia seuraa samalla viikolla kahdeksan iltakonserttia.

Kymmenen iltakonsertin lisäksi koululaisille järjestetään myös päiväkonsertteja. Päiväkonsertit alkavat klo 13, ja niiden sisältö on sama kuin illan klo 19.30 konsertti.

Loisto on Gradia Jyväskylän musiikkialan perustutkinnon ja media-alan yhteinen konserttisarja. Gradia Jyväskylän media-alan opiskelijat toteuttavat Siltasalissa konserttien valot, äänen, taustaprojisoinnin sekä monikamerakuvauksen ja suorat lähetykset. Siltasali tarjoaa huikeat puitteet konserteille niin salissa kuin suorien lähetysten välityksellä.

Yhteistyössä ovat mukana ensimmäistä kertaa myös Humakin ensimmäisen vuoden kulttuurituottajaopiskelijat. He tekevät harjoittelunsa Loistossa osana mediatiimiä, joka muodostetaan kunkin konsertin ympärille.

Loiston koko ohjelma ja linkit suoriin lähetyksiin löytyvät gradia.fi/loisto -sivulta. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Ohjelma

pe 18.11. klo 18 Schildtin lukio, musiikkilinja: It´s Magic (soul, pop, disco)

ma 21.11. klo 18 Monika Wolfmayr: Wake Up (soul, pop, rock)
klo 19.30 Usva Heikkilä: Raatorovio (metalli, rock) 

ti 22.11. klo 18 Mix of six: Pilotti (soul, funk) & Modus Vivo: Alive! (heavy, rock)
klo 19.30 Siina Mäkikoivu: Vapaa (pop, soul, musikaali)

ke 23.11. klo 18 Joonas Huhtanen: Windows (jazz, latin) 
klo 19.30 Vilja Hirvelä: I believe to my soul (soul, funk, blues)

to 24.11. klo 18 Milla Kesäniemi: Vibin' on a cloud (alternative pop, soul, indie) 

pe 25.11. klo 18 Veera Lehtonen, Veera & The Stars: Fly me to the Moon (jazz, pop)
klo 19.30 Maanavilja Kantala: Sweeter taste (indie, folk, pop)  

Lisätietoja 

Anne-Mari Kunelius, tuottaja, Gradia Jyväskylä, puh. 040 3415207, anne-mari.kunelius@gradia.fi
gradia.fi/loisto