Loisto

Loisto on Gradia Jyväskylän musiikkialan perustutkinnossa opintojaan viimeistelevien muusikko-opiskelijoiden ja media-alaa opiskelevien yhteinen konserttisarja. Konserttisarja järjestetään keväisin ja syksyisin.

Kevään 2021 Loisto toteutuu koronamääräysten vaatimuksien vuoksi striimattavien näyttökonserttien sarjana ilman saliyleisöä. Nettikatsomot saavat todistaa, kuinka liki 15-vuotinen Loisto tekee historiaa. Ensi kertaa, osana Suomalaisen musiikkikampuksen elävää yhteistyötä Gradian muusikon koulutuksen ja media-alan opintojaan viimeisteleville luotu sarja avaa estradiaan ja lähetyslinjojaan myös JAMKin tutkintokonserteille.

Klassisen musiikin näyttökonsertit striimataan Hannikaissalista 29.–31.3.2021 ja pop-jazz-konsertit musiikkikampuksen uudesta Siltasalista 19.–23.4.2021.

Loiston konsertit tarjoillaan Gradian media-alan opiskelijoiden välittäminä monikameralähetyksinä ja ne ovat katsottavissa Gradian YouTube-kanavalla. Suorien verkkolähetysten taltiot ovat katsottavissa tapahtumien jälkeen kahden viikon ajan Gradian YouTube-kanavalla

Ohjelma: Siltasalissa sähköisesti 19.–23.4.2021

Maanantai 19.4.

 • klo 18.00 Elsa Kuoppala, laulu – Groove with me! (pop/soul). Tässä konsertissa pääset soulin syövereihin, grooven vietäväksi, rakkauden ja muun ihanuuden pauloihin sekä vähän myös sydänsärkyjen maailmaan. Konsertti YouTubessa.
 • klo 19.30 Petja Puumalainen, pop/jazz-piano – The Last Show On Earth (JAMKin C-tutkintokonsertti, latinfuusio/bluesrock). Lattaripainotteista jazzpianointia erityylisillä kokoonpanoilla. Sokerina pohjalla rockurkujen huminaa 60- ja 70-luvuilta. Rock rock!! Konsertti YouTubessa.

Tiistai 20.4.

 • klo 18.00 Siiri Saarinen, laulu – Mennä Huitelee (folk/country/pop/rock/singer-songwriter). Mennä Huitelee on hyväntuulinen ja maanläheinen show, jonka mukana pääset heittäytymään virran vietäväksi erilaisten tarinoiden ja tunteiden äärelle. Iloa, eloa ja rentoa tunnelmointia kynttilän valossa tai vaikka villasukat jalassa tanssien. Pidetään ihana ilta. Tervetuloa! Konsertti YouTubessa.
 • 19.30 Nette Hautakangas, laulu & Toni Makkonen, sähkökitara – It Runs Through Us (jazz/soul/pop). "Yhteiskonserttimme koostuu suosikkikappaleistamme meitä inspiroivilta artisteilta. Konsertissa kuullaan muu muassa rikkaita harmonioita, letkeää groovea sekä maukkaita melodioita!" Konsertti YouTubessa.

Keskiviikko 21.4.

 • klo 18.00 Juuso Porras, laulu – Be Prepared (musikaali). Aistit räjäyttävä musikaalispektaakkeli täynnä taistelua hyvän ja pahan välillä. Munkkeja ja rakkauslauluja parvekkeen alla. Oletko valmis? Konsertti YouTubessa.
 • klo 19.30 Josefiina Fagerlund, laulu & Antti Hämäläinen, sähkökitara – Jar full of shine (folkrock/bluesrock). Folkin ja bluesin juuriin kietoutunut kokonaisuus, joka sisältää molempien suosikkikappaleita elämän varrelta. Luvassa on säihkyvää särökitaraa, soinnikkaita sovituksia sekä villiä viuluttelua. Pitäkäähän hatuistanne kiinni! Konsertti YouTubessa.

Torstai 22.4.

 • klo 18.00 Lassi Kriikkula, sähköbasso – Dancin' Til Dawn (rock/soul/pop). "Konsertissa tullaan kuulemaan minua nykypäivänä inspiroivia artisteja ja bändejä. Luvassa on taattua menoa sekä groovea, joka saa kaikkien jalat vipattamaan." Konsertti YouTubessa.
 • klo 19.30 Milla Purhonen, laulu & Jasper Ranta-Nilkku, sähkökitara – World On Fire (hard rock/heavy metal). Räjähtävä kattaus energistä tykitystä, huikeita kitarasooloja ja raskaamman rockin klassikoita. Konsertti YouTubessa.

Perjantai 23.4.

 • klo 18.00 Laura Huttunen, laulu - this is me (pop/rock/musikaali/singer-songwriter). "Musiikilla on kyky sanoittaa omia tunteitamme ja ajatuksiamme silloinkin, kun emme itse siihen pysty. Konsertissa kuullaankin kokoelma kappaleita, jotka ovat onnistuneet maalaamaan mielenmaisemaani juuri tässä hetkessä. Ensiesityksen saavat myös kaksi omaa biisiäni, ja sekös on jännittävää!" Konsertti YouTubessa.
 • klo 19.30 LABB -yhtye – Living la vida loca (pop/rock). Bileet pystyyn! LABB -yhtye tarjoilee menevää musiikkia hyvällä mielellä 80-luvulta tähän päivään. Konsertti YouTubessa.

Ohjelma: Hannikaissalissa akustisesti 29.–31.3.

Maanantai 29.3.

 • klo 18.00 Henri Tikkala, kontrabasso & Iida Karisto, piano – Musiikin siivil(l)ä. Ohjelmassa on luvassa myöhäisromantiikan musiikkia mm. Koussevitzkylta ja Sibeliukselta, mutta mukana on myös hiukan barokkia ja raikas musiikillinen tuulahdus Balkanin niemimaalta. Konsertti YouTubessa.

Tiistai 30.3.

 • klo 18.00 Peppi Lautala, klarinetti & Anna Dzharatova, piano – Cultural Contrasts. Konsertissa esitellään monipuolisesti musiikkia eri kulttuureista ja ajanjaksoilta - iloa, kauneutta, karaktäärien rohkeutta ja musiikin värejä. Kokonaisuus on JAMKissa opiskelevien Peppi Lautalan ja Anna Dzharatovan C-tutkintokonsertti. Konsertti YouTubessa.
 • klo 19.30 Benjamin Ojanen, sello – Nobilmente. "JAMKin sellonsoiton B-tutkintokonsertissani kuullaan kaksi minuun suuren vaikutuksen tehnyttä teosta. Elgarin sellokonserton traagisesta ja romanttisesta tunnelmasta siirrytään Shostakovichin pianotrion riipivään kuvaukseen toisen maailmansodan ajan Neuvostoliitosta." Konsertti YouTubessa.

Keskiviikko 31.3.

 • klo 18.00 Katrina Borg, piano & Lari Harju, viulu & Ilona Vehmas, huilu – Kuvia läheltä ja kaukaa. Gradian klassisen musiikin opiskelijoiden Katrina Borgin, Lari Harjun ja Ilona Vehmaksen yhteisnäyttökonsertti vie kuulijan monenlaisten tunnelmien, hetkien ja kuvien äärelle. Tunteet ovat suuria, kuin on myös konsertin uusimman ja vanhimman teoksen välinen aika, yli 200 vuotta. Konsertissa kuullaan muun muassa Smithin, Mozartin, Sarasaten ja Debussyn teoksia. Konsertti YouTubessa.

Lisätietoja

Koulutussuunnittelija Helvi Kangas, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 5207
Media-alan opettaja Tiina Hiekkaranta, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 5781