Musiikin perusopetus aloittaa musaseikkailutoiminnan

Gradia Jyväskylän taiteen perusopetus aloittaa syyskuun ensimmäisellä viikolla musaseikkailutoiminnan. Jos ei vielä tiedä omaa soitinta, musaseikkailu on hyvä tapa tulla kokeilemaan ja seikkailemaan musiikin maailmaan. Musaseikkailussa on mahdollista tutustua esimerkiksi puu- ja vaskipuhaltimiin, jousi- ja kielisoittimiin sekä harmonikkaan. Musaseikkailun toiminta on tarkoitettu lähtökohtaisesti 6–10-vuotiaille. Musakapteenina ja seikkailuorkesterin kapellimestari toimii Erik Brander.

Musaseikkailun säännöllisessä ja asiantuntevassa ryhmäohjauksessa oppilas pääsee itse soittamaan soittimia ja oppimaan ryhmämusisoinnin perusteita. Opetus tapahtuu pienryhmissä, joissa yhden oppitunnin kesto on 45 minuuttia. Soitinryhmät ja Seikkailuorkesteri kokoontuvat maanantaisin klo 17. Ilmoittautuminen tapahtuu verkkosivujen kautta.

Idea musaseikkailuun sai alkunsa taiteen perusopetuksen suosituista Kokeile ja innostu -päivistä, joissa kävijä on päässyt kokeilemaan eri soittimia opettajan ohjauksessa. Ajatusta on viety eteenpäin ja sen myötä tehtiin päätös koko vuoden kestävästä seikkailusta musiikin ja eri soittimien pariin. Musaseikkailussa oppilaan ympärille avautuu kokonainen musiikin maailma, josta on mahdollista edetä vaikka ammattilaisuuteen saakka.

Lisätietoja

Jarmo Kivelä, musiikin opettaja, Gradia Jyväskylän taiteen perusopetus, puh. 040 341 5899, jarmo.kivela@gradia.fi
gradia.fi/musiikkijatanssi