Lähes 3000 nuorta tutustuu Gradiaan marraskuussa

Gradia avaa ovensa nuorille Jyväskylässä ja Jämsässä marraskuun 2023 puolivälissä. Avoimissa ovissa Gradian ammatilliseen koulutukseen, lukioihin ja tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen tutustuu lähes 3000 nuorta. Avoimet ovet järjestetään Jyväskylässä tiistaista torstaihin 14.–16.11. ja Jämsässä tiistaista keskiviikkoon 21.–22.11.

Peruskoulunsa ensi keväänä päättävillä 9.-luokkalaisilla on edessään suuria valintoja, kun he hakevat yhteishaussa 20.2.–19.3.2024. Avoimissa ovissa nuorilla on mahdollisuus tutustua kaikkiin Gradian yhteishakukohteisiin: Jyväskylässä ja Jämsässä Ammattiopisto Gradian tutkintoihin ja TUVA-koulutukseen sekä Jyväskylässä Jyväskylän Lyseon lukion ja Schildtin lukion linjoihin.

Peruskoulujen opinto-ohjaajat ilmoittavat 9.-luokkalaiset heitä kiinnostaviin yhteishaun tutustumiskohteisiin, eli pysäkeille. Nuori voi tutustua maksimissaan kolmeen pysäkkiin. Pysäkeillä perusopetuksen nuoria ovat vastassa ammatillisten koulutusalojen tai lukioiden opiskelijat ja opettajat. Tavoitteena on näyttää mahdollisimman realistista kuvaa opiskelusta, jotta mahdollisimman moni 9.-luokkalainen tekisi juuri hänelle sopivan koulutusvalinnan ensi kevään yhteishaussa.

Avoimien ovien lisäksi Gradian ammatillinen koulutus ja lukiokoulutus tarjoavat marraskuussa kaksi yhteishakuiltaa perusopetuksen oppilaille ja heidän huoltajilleen. Yhteishakuillat ovat tiistaina 28.11. ja torstaina 30.11. klo 18–19. Jyväskylän Lyseon lukio ja Schildtin lukio järjestävät torstaina 30.11. erityislinjojen esittelypäivän, jolloin esittelyssä ovat Lyseon IB-linja ja IT-linja sekä Schildtin musiikkilinja ja urheilulinja.

Lisätietoja:

Minna Ahokas, koulutuspäällikkö, Ammattiopisto Gradia, puh. 040341 5851
Mika Rantala, apulaisrehtori, Schildtin lukio, puh. 040 341 4690