Laajuus

Laajuus 180 osaamispistettä.
Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 9 - 12 kuukautta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu kuljetusalasta kiinnostuneille, 20 vuotta täyttäneille työttömille tai työttömyysuhan alla oleville henkilöille, sekä ammatinvaihtajille, joilla on vähintään B -luokan ajokortti.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille alla olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kelpoisuusvaatimukset

Valittavalta edellytetään ajokorttiasetuksen, ryhmän 2, mukaista terveyttä.

Haastattelutilaisuuteen on tuotava alle kolme kuukautta vanha ajokorttiote, joka vaaditaan kaikilta hakijoilta. Ajokorttiotteessa mainitut rikkomukset vaikuttavat opiskelijavalinnassa.
Ajokorttiotteen voi tilata ilmaiseksi Traficomin oma asiointi palvelun kautta verkkopankkitunnuksia käyttäen https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/kuljettajatiedot-ja-ajokortt…

Hakevilta edellytetään alalle soveltuvaa terveydentilaa (SORA-lainsäädännön ja ajokorttiasetuksen mukaisesti: www.gradia.fi/oppimaan/sora-lainsaadanto). Koulutusta ja työntekoa haittaavat fyysiset tai psyykkiset rajoitteet voivat estää opiskelun kuljettajakoulutuksessa. Lue lisää: https://ajokortti-info.fi/ajotaidon-yllapito/ajoterveys

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet toimia kuorma-autonkuljettajan ammatissa ja suorittaa logistiikan perustutkinto, kuorma-autonkuljettaja, kuljetuspalvelujen osaamisalalta tai tutkinnon osia. Tavoitteena on antaa valmiudet toimia kuorma-autonkuljettajan tehtävissä elinkeinoelämän eri toimialueilla ja tuottaa itsenäiseen ja omatoimiseen työskentelyyn pystyviä kuljettajia työmarkkinoiden tarpeeseen. Koulutuksen suorittanut ymmärtää työn laadun merkityksen sekä vastuunsa työstään yksilönä ja ryhmän jäsenenä. Hän toimii asiakaspalvelutehtävässä ja hänellä on valmiudet sopeutua epäsäännöllisiin työaikoihin.

Koulutus järjestetään Lievestuoreella (Ajoneuvontie 21), jonne on matkaa noin 25 kilometriä Jyväskylästä.

Lisätietoa kuorma-autonkuljettajan työstä: http://www.ammattinetti.fi/ammatit/detail/434_ammatti?link=true

Rakenne

Logistiikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat ovat (60 osp):
- Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen, 15 osp
- Kuorma-autonkuljettajana työskentely, 35 osp
- Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp

Valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista valitaan yhteensä 85 osp laajuiset osiot, valinnaisia ovat esimerkiksi seuraavat:
- Kappaletavaran kuljettaminen, 35 osp
- Lämpösäädeltyjen elintarvikkeiden kuljettaminen, 35 osp
- Tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajana työskentely, 25 osp
- Kappaletavaranosturin käyttäminen, 5 osp
- Kuormakorin vaihtaminen, 5 osp
- Työkoneen kuljettajana työskentely, 25 osp
- Maasiirtokuljetuksen suorittaminen, 35 osp

Yhteisistä tutkinnon osista muodostuu 35 osp laajuiset osiot, Näitä ovat mm:
- Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
- Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
- Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Kustannukset

Opiskelijan itse kustannettavaksi jäävät maksut ovat noin 250 euroa viranomaismaksuja (ajokorttilupamaksu, ADR ajolupamaksut ja digipiirturikortti) sekä lääkärintodistus.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
5.–16.6.2023 puhelin klo 9–12 ja chat klo 13–15


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Laukaa