Koulutuksen superviikko Jyväskylässä 14. – 19.11.2019

Jyväskylän kaupungin tiedote 4.11.2019

Jyväskylä on koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen huippukaupunki. Koulutuksen superviikko kokoaa Jyväskylään noin 5000 koulutuksen ammattilaista.

Koulutuksen superviikolla 14. – 19. marraskuuta opetusalan ammattilaiset, koulutusalan johtajat, opiskelijat ja tutkijat sekä Suomesta että kansainvälisesti kohtaavat uusimman tiedon ja vuorovaikutuksen keskellä. Koulutuksen superviikko kokoaa noin 5000 koulutuksen ammattilaista Jyväskylään.  Kymmenen korkeatasoista kasvatus- ja koulutusalan seminaaria, kongressia ja tapahtumaa järjestetään osin samoina päivinä Jyväskylässä. Aiheina ovat mm. oppimisen uudistaminen suomalaisessa koulujärjestelmässä, ilmastonmuutos ja resurssiviisaus opetustyössä ja koulun arjessa, opiskelijoiden hyvinvointi, musiikkikasvatus, tulevaisuuden koulu sekä lapsiperheiden palveluiden johtaminen.   

Kaikki Koulutuksen superviikon tapahtumat löytyvät Jyväskylän kaupungin verkkosivujen tapahtumakalenterista kalenteri.jyvaskyla.fi https://kalenteri.jyvaskyla.fi/events/calendar

Sosiaalisessa mediassa käytössä on tunnus: #koulutuksensuperviikko.

Tämän koontitiedotteen lisäksi tapahtumat lähettävät omia mediatiedotteita.

Jyväskylä – ajassa elävää sivistystä

Jyväskylä on elinvoimainen ja kasvava sivistyskaupunki, jossa uskotaan ihmiseen tulevaisuuden tärkeimpänä menestystekijänä. Jyväskylä on kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen suunnannäyttäjä, myös kansainvälisesti. Ajassa elävä sivistys luo ainutlaatuisen perustan hyvinvoinnille, tieteentekemiselle ja yritystoiminnalle. Joka kolmannella aikuisella jyväskyläläisellä on korkeakoulututkinto ja Jyväskylässä noin joka kolmas vastaantulija on opiskelija. 142 000 asukkaan kaupungissa heitä on noin 42 000.

Jyväskylä on siis loistava Koulutuksen superviikon järjestämispaikkakunta.

Koulutuksen superviikon aikana Jyväskylässä järjestettävät tapahtumat

Martti Ahtisaari -päivät + yleisötilaisuus 14.11.2019

Vuosittain vietettävät valtakunnalliset Ahtisaari-päivät tuovat rauhanvälitystä suomalaisiin kouluihin. Päivien tarkoituksena on lisätä tietoa rauhanvälityksestä, riitojen ratkaisemisesta sekä sovinnon merkityksestä. Jyväskylän kaupungin kaikki ylä- ja yhtenäiskoulun oppilaat (11 kpl) ja Gradian Lyseon lukion (koulutuskuntayhtymä) oppilaat pääsevät osallisiksi CMI:n asiantuntijoiden esityksistä 14.11.

Kaikille avoin Ahtisaari-päivien yleisötilaisuus 14.11. klo 16 järjestetään Martti Ahtisaari -auditoriossa Jyväskylän yliopistolla. Tulevaisuuden koulutuksen haasteista Yleisradion toimittaja Arto Nybergin johdolla keskustelevat Jyväskylän yliopiston professori Raija Hämäläinen, tulevaisuustutkija Ilkka Halava, Hintsa Performancen valmentaja Eleonoora Hintsa sekä CMI:ltä presidentti Ahtisaaren toimiston päällikkö Riikka Marjamäki.

Ahtisaari-päivien järjestäjät: CMI, Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän yliopisto.

Lisätietoja: Annina Peltonen, CMI, annina.peltonen@cmi.fi , Anu Mustonen, Jyväskylän yliopisto anu.mustonen@jyu.fi ja Helinä Mäenpää, viestintäjohtaja, Jyväskylän kaupunki, helina.maenpaa@jyvaskyla.fi, p. 050 5487422

http://ahtisaaripaiva.fi

Työ- ja virkamiesoikeuden ajankohtaisseminaari14.11.2019, JAMK Pääkampus

Tule kuuntelemaan tuorein tieto työ- ja virkasuhteen päättämiseen liittyvistä juridisista näkökulmista. Seminaarissa pohditaan työnantajan ja työntekijän näkökulmia työsuhteen päättämistilanteissa.

Lisätietoja:  https://www.jamk.fi/fi/Koulutus/Taydennyskoulutus/Seminaarit-ja-asiantuntijapaivat/tyo--ja-virkamiesseminaari

LaLiga Passion for Football Business Seminar14.11.2019 klo 12-18 ja 15.11.2019 klo 9-13, JAMK Dynamon kampus

LaLiga business seminar brings world class football brand and business to Finland to share.

Lisätietoja: Lehtori Pia Kreus, puh. 0400 964 551, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Tuntiopettaja Osmo Laitila, puh. 040 8268 441, Jyväskylän ammattikorkeakoulu 

https://www.jamk.fi/en/Event-Calendar/laliga-business-seminar

#LaLiga, #LaligaBusiness #BusinessJyväskylä #sportbusiness

OHO! Symposium 14.-15.11.2019 Jyväskylän yliopisto

Symposiumissa edistetään opiskelijoiden opiskelukykyä, hyvinvointia ja osallisuutta. Symposium tarjoaa opetuksen ja ohjauksen menetelmiä, uusimpia tutkimustuloksia sekä näkökulmia tukea opiskelijan opintopolkua läpi opiskeluvuosien.

Lisätietoja: Opetuksen kehittämispäällikkö Ulla Klemola, Jyväskylän yliopisto, puh. 040 805 3340

#OHOSymposium, #JyväskyläOpiskeluhyvinvointia #JYUnique

EduFutura Forum 14. – 16.11.2019, JAMK, Gradia Priimus ja Jyväskylän yliopisto

Kansainvälinen kongressi, jossa käsitellään oppimista, oppimisen uudistamista, pedagogiikkaa ja suomalaista koulujärjestelmää. Puhujia ovat mm. uinnin maailmanmestari Hanna-Maria Seppälä, Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen ja koulutuksen professori Jouni Välijärvi. Vieraille tarjoillaan suomalainen gaalaillallinen, jonka ovat suunnitelleet Jyväskylän ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat. Illallisen valmistavat ja tarjoilevat koulutuskuntayhtymä Gradian opiskelijat.

Lisätietoja: asiantuntija Tytti Pintilä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 040 869 0723.

www.edufuturaforum.fi #edufuturaforum

Valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät 14. - 16.11.2019, Musica (Jyväskylän yliopisto, Seminaarinmäki)

Päivillä perehdytään luovaan musiikkikasvatukseen, musiikin verkko-opetukseen, luovaan musiikkikasvatukseen, improvisaatioon ja inklusiiviseen taidepedagogiikkaan. Puhujana mm. Erkki Liikanen, paneelikeskusteluun kokoontuu vaikuttajia ympäri Suomen (yhteistyössä Jyväskylä Sinfonian ja Suomen sinfoniaorkesterit ry:n kanssa).

Lisätietoja: Tuottaja Johanna Muhonen, EduFutura Jyväskylä, puh. 040 836 8912

https://fisme.fi

 #mukapäivät #fisme #suomalainenmusiikkikampus

LAPE-akatemian päätösseminaari 14.11.2019, Scandic Laajavuori

LAPE-akatemia on vuoden 2019 kestävä oppimis- ja valmennusprosessi, joka tukee lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin johtamista. Tilaisuus on neljän maakunnan (Etelä-Savo, Keski-Suomi, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo) yhteinen akatemiatilaisuus. LAPE-akatemia on tarkoitettu kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveystoimen sekä sivistystoimen johtaville virkamiehille ja päättäjille, maakuntavalmistelijoille sekä järjestöjen ja seurakuntien johdolle. LAPE-akatemia antaa eväitä vaikuttavampaan toimintaan, kokonaisuuksien ymmärtämiseen ja verkostojen johtamiseen. Pääpuhujat ovat lapsiasiainvaltuutettu Elina Pekkarinen, Itlan kehitysjohtaja Petra Kouvonen ja Leadcons Oy:n toimitusjohtaja Jonna Heliskoski.

Tilaisuutta voi seurata suorana tai jälkikäteen tallenteena https://stm.fi/lapeakatemia/valmennukset-maakunnissa

Lisätietoja: Hanna Hämäläinen, LAPE-muutosagentti, Keski-Suomi, hanna.k.hamalainen@jkl.fi, p. 050 304 6670

www.ks2021.fi/lapeakatemia

Yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen kansainvälisyyspäivät 15. – 16.11.2019

Kansainvälisyyspäivien pääluennoitsijana ovat kansainvälisen rauhanvälitysyhteisön Al Amana Centerin Keski-Suomesta lähtöisin oleva johtaja Aaro Rytkönen ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.

Lisätietoja: palvelupäällikkö Pia Bärlund, Jyväskylän kaupunki, puh. 040 545 5257

https://peda.net/jyvaskyla/kieku/kansainvalisyyspaivat

KEOS2019 16.11.2019, Jyväskylän Paviljonki

Kasvatus- ja opetusalan suurtapahtuma KEOS2019 kokoaa yhteen lähes 4000 opetusalan ammattilaista varhaiskasvatuksesta korkea-asteelle: opiskelijoita, vanhempia, kunnan päättäjiä ja viranomaisia Keski-Suomesta. Teemoina ilmastonmuutos ja resurssiviisaus opetustyössä ja koulun arjessa. Päivässä keskitytään kansainvälisyyden erilaisiin ilmenemismuotoihin, globaaleihin kysymyksiin sekä suomalaisen koulutuksen vahvuuksiin ja uusiin innovaatioihin. Puhujina ilmastonmuutosteemasta ilmatieteen laitoksen johtaja Juhani Damski ja maahanmuuttoteemasta Päivi Nerg, hallintopolitiikan alivaltiosihteeri, valtiovarainministeriö.

Lisätietoja: Keljonkankaan koulun rehtori, Marja Hänninen-Helin, Jyväskylän kaupunki, puh. 014 266 4424

https://peda.net/jyvaskyla/keos  

#keos #keos2019

EEPN-hankkeen vuosikonferenssi 18.11.2019 Jyväskylän yliopisto, Koulutusjohtamisen instituutti

Eurooppalaisen koulutuspolitiikkaa kehittävän hankeverkoston "European Education Policy Network on Teachers and School Leaders" (EEPN) ensimmäinen vuosikonferenssi. EEPN-verkosto koostuu keskeisten Euroopan Unionin kasvatus- ja koulutusalan työelämäjärjestöjen ja tutkimustahojen edustuksesta. 

Lisätietoja: Yliopiston opettaja Mikael Risku, Jyväskylän yliopisto, p. 0400 247 420.

https://www.jyu.fi/edupsy/fi/laitokset/koulutusjohtaminen/kji/kehittaminen-ja-tutkimus/eepn

Euroopan rehtorijärjestön ESHA kokous 18.-19.11. Jyväskylän yliopisto, Koulutusjohtamisen instituutti  

https://www.esha.org/about-esha/events/

Lisätietoja: Yliopiston opettaja Mikael Risku, Jyväskylän yliopisto, p. 0400 247 420.

Avoimet ovet Gradia 19.–21.11.2019

Ammatillinen koulutus sekä lukioesittelyjä Schildtin lukiossa ja Jyväskylän Lyseon lukiossa.

Lisätietoja www.gradia.fi/avoimienovienviikot