Kehittämisohjelmat

Gradian kehittämisohjelmat perustuvat yhteiseen strategiaamme, ja ne tukevat strategian käytännön toteutumista.

Pedagoginen kehittämisohjelma

Pedagoginen kehittämisohjelmamme rakentuu kuudesta eri tulevaisuustaidosta. Ne ovat oppimiskyky, tulevaisuusajattelu ja muutoskyky, yhdessä tekeminen ja verkostoituminen, innovatiivisuus, globaaliosaaminen ja teknologian käyttötaito.

Valitut tulevaisuustaidot ovat inhimillisiä vahvuuksia, joita tarvitaan teloälyistyvässä maailmassa. Ne eivät ole oppiaineita lukujärjestyksessä, vaan niiden kehittymistä voidaan tukea oikein valituilla pedagogisilla ratkaisuilla sekä tekemällä oppien. Ohjelmamme ei ole yleinen pedagoginen ohjekirja, vaan se sisältää ajatuksia siitä, miten itse kukin voi omassa työssään edistää tulevaisuustaitoja kehittävää pedagogiikkaa.  Klikkaamalla kutakin kohtaa pääset lukemaan enemmän kyseisestä tavoitteesta.

 

 

 

Digivisio 2030

Digivisiomme kertoo, mihin suuntaan Gradiaa digiasioissa kehitetään. Tavoitteenamme on varmistaa yhteisöllinen digitoimintakulttuuri sekä varmistaa, että käytössämme on tarkoituksenmukaiset, toimivat, tietoturvalliset ja monipuoliset digityövälineet niin opetuksessa kuin muussakin koulutuksen järjestäjän toiminnassa. Kehitämme erityisesti hallinnollisia prosesseja siten, että kaikki asiat ovat hoidettavissa sähköisesti. Tämä tukee myös suoraan Gradian hiilineutraaliustavoitetta.

Haluamme tietenkin myös  varmistaa, että teknologinen infrastruktuurimme – kaiken tietotekniikan kivijalka – kehittyy yhtä matkaa digitalisoitavien prosessien kanssa. Palvelujen yhteentoimivuus niin Gradian sisällä kuin kansallisestikin varmistetaan, ja välineiden hyödyntämiseen on tarjolla monipuolista tukea.

Gradian digivisio 2030 on tiivistetty yhdeksi kuvaksi. Klikkaamalla painikkeita pääset lukemaan lisää.


Click here to view the accessible version of this interactive content

Opiskelijoiden hyvinvoinnin kehittämisohjelma

Opiskelijoiden hyvinvoinnin kehittämisohjelmamme tavoitteena on lisätä opiskelijoiden hyvinvointia vahvistamalla heidän osallisuuttaan, sosiaalisia suhteita sekä opiskelun arjen mielekkyyttä kaikessa toiminnassamme. 

Kansainvälisen toiminnan kehittämisohjelma

Monikulttuurisuus ja kansainvälisyys ovat keskeisiä Gradian toiminnassa. Olemme monien kulttuurien yhteisö. Näemme, että perustehtävässämme onnistuminen edellyttää paitsi vaikuttavaa koulutuksen, alueen ja työelämän kehittämistä, myös aktiivista kansainvälistämistä. Ohjelma on tämän sivun alalaidassa PDF-liitteenä.

Kestävän tulevaisuuden kehittämisohjelma

Gradiassa kestävä kehitys tarkoittaa, että huomioimme kaikessa toiminnassamme ekologisen, taloudellisen, sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden. Kestävä kehitys on osa Gradian yhteiskuntavastuuta.

Jokaisen teoilla on merkitystä, koska yhdessä niistä muodostuu suuri vaikutus! Ohjelma on tämän sivun alalaidassa PDF-liitteenä.

Kestävän kehityksen kehittämisohjelman tavoitteet kuvana. Kuvan alla se on tekstimuotoisena.

 

Kestävän tulevaisuuden kehittämisohjelman tavoitteet ovat: ei köyhyyttä, ei nälkää, terveyttä ja hyvinvointia, hyvä koulutus, sukupuolten tasa-arvo, puhdas vesi ja sanitaatio, edullista ja puhdasta energiaa, ihmisarvoista työtä ja talouskasvua, kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja, eriarvoisuuden vähentäminen, kestävät kaupungit ja yhteisöt, vastuullista kuluttamista, ilmastotekoja, vedenalainen elämä, maanpäällinen elämä, rauhaa ja oikeudenmukaisuutta, yhteistyö ja kumppanuus.

Asiakkuudenhallinnan kehittämisohjelma 2020–2023

Gradialla on noin 2500 aktiivista yritys- ja työelämäkumppania. Haluamme palvella yritysasiakkaitamme entistäkin paremmin ja varmistaa palvelumme ja yhteistyömme kehittymisen. Asiakkuudenhallinnan kehittämisohjelman tavoitteena on muun muassa asiakkuudenhoitomallien rakentaminen, asiakaslähtöisen toimintakulttuurin vahvistaminen sekä asiakkuuksien kehittäminen. Ohjelma on tämän sivun alalaidassa PDF-liitteenä.

Henkilöstön osaamisen kehittämisohjelma

Henkilöstön osaamisen kehittämisohjelma kertoo, millaisten periaatteiden mukaan ja mihin suuntaan henkilöstön osaamista Gradiassa kehitetään. Tekemistä ohjaavat keskeisesti viisi periaatetta, ja ohjelmassa on kuvattu myös jokaisen gradialaisen keskeiset osaamiset.

Gradia on oppiva yhteisö, ja näemme osaamisen kehittämisen ja kehittymisen jatkuvana prosessina!

Voit tutustua ohjelmaan ThingLink-kuvana. Klikkaamalla kutakin kohtaa pääset lukemaan enemmän kyseisestä tavoitteesta.

 


Click here to view the accessible version of this interactive content