Oppisopimusopiskelijalle

Kun opiskelet oppisopimuksella, sinulla on samat oikeudet ja velvollisuudet kuin muillakin työpaikkasi työsuhteisilla työntekijöillä.

Oppisopimusopiskelijan edut ja velvollisuudet

Oppisopimusopiskelija on työlainsäädännön piirissä kuten muutkin työntekijät. Opiskelijalle kuuluvat vakuutusturva ja työsuhteeseen kuuluvat edut. Kun opiskelet oppisopimuksella, saat vähintään työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja vuosilomaoikeutesi kertyy normaalisti.

Myös velvollisuudet, esimerkiksi työturvallisuusohjeiden noudattaminen ja salassapitovelvollisuus, koskevat oppisopimuksella työskentelevää.

Opintososiaaliset edut

Opiskelijalle saattaa aiheutua ansionmenetystä ja matkakuluja oppilaitoksen lähipäiviin osallistumisesta. Mikäli työnantaja ei maksa lähipäivistä palkkaa, on opiskelija oikeutettu päivärahaan/perheavustukseen. Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) asetus oppisopimuskoulutuksessa olevan opiskelijan opintososiaalisista etuuksista löytyy Finlexin sivuilta.

Opintososiaalisista eduista sovitaan oppisopimusta suunniteltaessa, ja ne haetaan Wilmassa. Wilman käyttö vaatii tunnukset, jotka opiskelijat saavat oppisopimuksen allekirjoituksen yhteydessä. Opiskelijan tulee hakea etuutta lähipäivien jälkeen kohtuullisessa ajassa, esimerkiksi kuukausi kerrallaan.

Oppisopimuksen muutokset

Mikäli voimassaolevaan oppisopimukseen tulee muutoksia, olethan yhteydessä oppisopimuksen solmineeseen yhteyshenkilöösi (työelämäkoordinaattoriin tai opettajaan). 1.1.2020 alkaen oppisopimus lyhennetään automaattisesti päättymään tutkinnon suorittamispäivänä.

Osoitteen, nimen, tilinumeron yms. muutokset voi ilmoittaa sähköpostilla tai Wilman kautta.

Wilma-tunnukset hukassa

Mikäli unohdit salasanasi, ole yhteydessä Digipalveluihin 040 341 5123 tai opintosihteereihimme Tarja Rätyyn ja Katri Nykoppiin.

Autamme mielellämme oppisopimukseen liittyvissä asioissa!

Räty Tarja

Opintosihteeri

Opintotoimistopalvelut, yritys- ja elinvoimapalvelut

Puranen Minna

Opintosihteeri

Opintotoimistopalvelut, yritys- ja elinvoimapalvelut

Nykopp Katri

Opintosihteeri

Opintotoimistopalvelut