Sinun näköisesi Lyseo

Valitessasi Jyväskylän Lyseon lukion astut osaksi suomalaisen koulutuksen pitkää perinnettä, jossa yhdistyvät akateemisuus, laadukas opetus ja nykyaikaiset oppimisen tavat. Lyseo on 1300 opiskelijan aktiivinen yhteisö, joka sijaitsee Harjun kampuksella aivan Jyväskylän keskustassa loistavien kulkuyhteyksien äärellä.

Lyseossa voit rakentaa lukiopolustasi omannäköisesi. Lyseon lukiolinjalla voit maustaa opintojasi vaikkapa luonnontieteitä painottaen tai sukeltaa joko kansainvälisyys- tai teatteriprojekteihin. Voit myös kokeilla vahvuuksiasi yrittäjyys-, työelämäopinnoissa tai ottaa opintoihin vaihtelua korkeakouluopinnoista.

Sinua ehkä kiinnostaa uppoutua syvemmälle kiinnostuksen kohteisiisi, jolloin voit hakeutua IB-linjalle tai IT-linjalle. IB-linjalla opiskellaan englanniksi IB Diploma -ohjelman mukaisesti. IB-linja on hieno vaihtoehto suomalaiselle ylioppilastutkinnolle. IT-linjamme puolestaan tarjoaa haasteita tietotekniikasta ja matemaattisista aineista kiinnostuneille. IT-linjalla opiskellaan yliopiston väyläopintoihin tarvittavat IT-opinnot, mikä mahdollistaa hyvän opiskelumenestyksen jälkeen suoran hakemisen Jyväskylän yliopiston tietotekniikan opintoihin. 

Olipa valintasi lukiolinja, IB-linja tai IT-linja, olet ennen kaikkea lyseolainen ja tärkeä osa yhteisöämme!

Lyseolla viihdytään! 

Lyseon valoisat ja isot tilat tarjoavat mukavaa tekemistä ja levähdyspaikkoja myös hyppytunneilla: voit oleskella aulatorilla tai kotipesässä tai vaikkapa rentoutua kavereiden kanssa biljardipelin äärellä.

Meillä Lyseossa pääset myös vaikuttamaan. Koulussamme toimii opiskelijoista koostuva edustajisto, joka yhdessä opiskelijakunnan hallituksen kanssa varmistaa, että isossakin lukiossa nuorten ääni tulee kuuluviin. Edustajisto osallistuu sujuvan kouluarjen ja virkistävien juhlien suunnitteluun. 

Yhteisömme koostuu erilaisista yksilöistä, joilla jokaisella on omat vahvuutensa ja kiinnostuksen kohteensa. Pyrimme tarjoamaan jokaiselle lyseolaiselle mahdollisuuden rakentaa innostava ja omannäköinen lukiopolku.

Jyväskylän Lyseon lukio on ensimmäinen suomenkielinen lukio – tervetuloa osaksi edelläkävijöiden joukkoa!

Opiskelijat keskustelemassa pöydän äärellä.
Lyseossa pääset vaikuttamaan. Koulussamme toimii opiskelijoista koostuva edustajisto, joka yhdessä opiskelijakunnan hallituksen kanssa varmistaa, että isossakin lukiossa nuorten ääni tulee kuuluviin.
 
Opiskelijoita tutkimassa fysiikan tunnilla.
Yhteisömme koostuu erilaisista yksilöistä, joilla jokaisella on omat vahvuutensa ja kiinnostuksen kohteensa.

 
Opiskelijoita luokassa studiolaitteiden äärellä.
IT-linja, IB-linja, kansainvälisyys, luonnontieteet, taideoprojektit - Lyseossa voit rakentaa lukiopolkusi omannäköiseksi!

Gradia Hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15, chat: gradia.fi/oppimaan