Gradiassa palataan syyslukukauden alussa osittaiseen lähiopiskeluun

Gradia siirtyy osittaiseen lähiopiskeluun ja työpaikalla työskentelyyn maanantaista 3.8. alkaen. Hallitun kampuksille paluun lähtökohtana on turvallisen opiskelu- ja työympäristön varmistaminen vallitsevassa koronavirustilanteessa.  

Kampuksille palataan porrastetusti siten, että kaikki opiskelijaryhmät eivät ole oppilaitoksissa samanaikaisesti. Opetus- ja henkilöstöryhmien koko voi olla maksimissaan 50 henkilöä, ja lähiopetuksessa tai muissa lähikontakteissa huolehditaan edelleen riittävän fyysisen etäisyyden noudattamisesta sekä käsi- ja yskimishygieniasta.  Lähiopetuksen rinnalla hyödynnetään edelleen laajasti erilaisia etäopetusmenetelmiä, joiden avulla kampuksilla yhtäaikaisesti olevien opiskelijoiden määrä pysyy maltillisena.  

Opiskelijoiden ulkomaanvaihtojaksot on peruttu vuoden loppuun asti, samoin henkilökunnan ulkomaan työmatkat. Myös vapaa-ajan matkoissa opiskelijoita ja henkilöstöä ohjeistetaan varovaisuuteen ja noudattamaan valtioneuvoston ohjeita.  

Opiskelijoille suunnatut palvelut avataan lähiasiointiin 10.8. Kesän ajan mm. Hakupalvelut ja opintotoimistot palvelevat hakijoita ja opiskelijoita etänä. 

”Olemme huomioineet opiskelijoiden ja henkilökunnan turvallisuuden kaikessa syyslukukauden suunnittelussa. Jatkamme edelleen osittaista etäopiskelua ja -työskentelyä, ja paluu lähiopetukseen tehdään hallitusti. Toivotan kaikki uudet ja jatkavat opiskelijamme lämpimästi takaisin kampuksille ja opintojensa pariin”, kuntayhtymän johtaja Vesa Saarikoski toteaa.  

Syyslukukauden ohjeistusta tarkennetaan tarvittaessa 3. 8. alkavalla viikolla epidemiatilanteen kehittyminen ja valtakunnalliset ohjeet huomioiden. Koko Gradiaa koskevien yleisohjeiden lisäksi oppilaitokset antavat oppilaitos- ja ryhmäkohtaisia ohjeita lukukauden aloituksesta ja opetuksen toteutusmuodoista ensisijaisesti Wilmassa.  Ajantasaiset yleisohjeet on koottu opiskelijoiden koronaohjeisiin Gradian verkkosivuilla www.gradia.fi/opiskelijoiden-ohjeet-koronavirustilanteessa 

Lisätietoja

Vesa Saarikoski, kuntayhtymän johtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, puh. 040 341 5100

Mediatiedote 25.6.2020