Gradiassa alkaa uusi musiikkiteknologin koulutus

Ammattiopisto Gradia laajentaa musiikkialan perustutkintoaan ja aloittaa uuden musiikkiteknologin koulutuksen tammikuussa 2024. Uusi koulutus antaa opiskelijalle valmiuksia toimia monipuolisissa musiikkituotannon ja live-äänentoiston tehtävissä. Musiikkiteknologit opiskelevat pääosin Suomalaisella musiikkikampuksella, joka on koulutuksen ja tutkimuksen ohella yksi Keski-Suomen suurimmista tapahtumien järjestäjistä.

”Musiikkiteknologin työkenttä on laajentunut teknologian kehityksen myötä koko musiikkialan tarpeisiin ja osaajia tarvitaan niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Keski-Suomessa vastaavaa koulutusta ei järjestetä ja tarve syntyy jo ihan Suomalaisen musiikkikampuksen omasta toiminnasta, mutta myös maakunnan vilkkaasta kulttuuritoiminnasta”, kiteyttää Suomalaisen musiikkikampuksen johtaja ja koulutuspäällikkö Jarmo Kivelä Ammattiopisto Gradiasta.

Opinnot sisältävät muun muassa musiikkialan toimintaympäristössä toimimista, äänentoistolaitteiston käyttämistä, äänittämistä eri ympäristöissä ja musiikillista ilmaisua. Opiskelija saa työkaluja omaan musiikilliseen ilmaisuunsa joko musiikkiteknologia pääinstrumenttina tai hyödyntämällä musiikkiteknologiaa apuna ilmaisussaan. Musiikkiteknologin koulutuksen vastuuopettajana toimii musiikkipedagogi (musiikkiteknologia) Kimmo Nyyssönen.

Musiikkituotanto on suuressa roolissa hip hopin suuntautumisvaihtoehdossa, joka alkoi vuonna 2022 Gradian musiikkialan perustutkinnon muusikkokoulutuksessa. Jarmo Kivelän mukaan musiikkiteknologin koulutus on hyvää jatkumoa musiikkialan perustutkinnon kehittymiselle. Ammattiopisto Gradian musiikkialan ja media-alan monipuolinen osaaminen yhdistettynä Suomalaisen musiikkikampuksen tiloihin tarjoavat erinomaiset puitteet musiikkiteknologin koulutuksen järjestämiselle.

Haku musiikkialan perustutkintoon, musiikkiteknologi, on auki 13.10.–6.12.2023, ja valintahaastattelut järjestetään joulukuussa. Koulutus alkaa 15.1.2024. Musiikkiteknologin koulutus on mukana myös kevään 2024 perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa 20.2.–19.3.

Ammattiopisto Gradiassa voi suorittaa myös musiikkialan perustutkinnon, muusikko, pääaineena joko pop/jazz-instrumentti tai klassinen instrumentti, hiphop tai musiikkiteatteri.

Lisätietoja

Jarmo Kivelä, koulutuspäällikkö, Ammattiopisto Gradia, puh. 040 341 5899, jarmo.kivela@gradia.fi

Mediatiedote 12.10.2023