Musiikkiteknologi
Musiikkialan perustutkinto
Haluatko tehdä töitä musiikkiteknologina tai ovatko musiikkialan jatko-opinnot tavoitteenasi? Tee unelmastasi totta ja opiskele musiikkiteknologiksi Gradiassa.
Haluatko tehdä töitä musiikkiteknologina tai ovatko musiikkialan jatko-opinnot tavoitteenasi? Tee unelmastasi totta ja opiskele musiikkiteknologiksi Gradiassa.
Koulutuksen tiedot
Koulutusala
Paikkakunta
Toteutusaika
Opiskelutapa
Laajuus
Hakuaika
Kenelle
Elätkö musiikista ja elääkö musiikki sinussa? Oletko kiinnostunut musiikkituotannosta ja äänentoiston osaamisesta ja musiikillisesta ilmaisusta musiikkiteknologian avulla? Haluatko tehdä töitä musiikkiteknologina tai ovatko musiikkialan jatko-opinnot tavoitteenasi? Tee unelmastasi totta ja opiskele musiikkiteknologiksi Gradiassa.
Musiikkiteknologian opinnot on suunnattu musiikkituotannosta ja live-äänentoiston osaamisesta kiinnostuneille. Sinulla voi olla jo aiempaa itse hankittua osaamista ja haluat nostaa osaamisesi ammatilliselle tasolle.
Gradiassa saat opiskella monipuolisella Suomalaisella musiikkikampuksella, ja pääset osallistumaan musiikkikampusyhteistyönä toteutettaviin produktioihin, kuten orkestereihin ja musikaaleihin.
Kuvaus
Musiikkiteknologian osaamisalalta valmistuttuasi osaat käyttää äänentoistolaitteita sekä soveltuvia työtapoja ja työvälineitä, pääinstrumenttina DAW.
Musiikkiteknologina osaat äänittää musiikkia ja toimia äänitystehtävissä. Osaat viimeistellä tallenteet ja esitellä niitä kohderyhmille sekä markkinoida omaa osaamistasi. Osaat myös tunnistaa musiikin tyylilajeja ja rakenteita, ja käyttää musiikkiteknologista osaamistasi musiikillisessa ilmaisussa.
Opiskelussa korostuu tekemällä oppiminen ja yhteistyö muiden muusikko-opiskelijoiden kanssa. Opiskelussa otetaan huomioon opiskelijoiden aiempi osaaminen, ideat ja musiikilliset tavoitteet.
Huomaathan, että kyseessä on pääosin päiväopetuksena (klo 8-16) toteutettava koulutus, johon hakijan oletetaan pystyvän sitoutumaan.
Koulutuksen sisältö
Tutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista opinnoista. Kaikki opiskelevat musiikkialan toimintaympäristössä toimimista, äänentoistolaitteiston käyttämistä, äänittämistä, musiikkiteknologiaa ja musiikillista ilmaisua.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko opiskeluajan.
Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Kaikille pakollinen tutkinnon osa 15 osp
• Musiikkialan toimintaympäristössä toimiminen 15 osp
• Musiikkiteknologian osaamisala, musiikkiteknologi 130 osp
Pakolliset tutkinnon osat 85 osp
• Äänentoistolaitteiston käyttäminen, 30 osp
• Äänittäminen, 30 osp
• Musiikkiteknologia ja musiikillinen ilmaisu, 25 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 45 osp mm.
• Musiikkialan esityksen tai tapahtuman toteuttaminen 15 osp
• Musiikkitallenteen tuotantoprosessissa toimiminen, 15 osp
• Musiikkitallenteen valmistaminen, 15 osp
• Studiolaitteiston käyttäminen, 15 osp
Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp:
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Kustannukset
Opetus on maksutonta ja päätoimista.
Oma tietokone ja omat musiikkiohjelmistot ovat hyödyllisiä, mutta eivät välttämättömiä. Koulun IT-tila on opiskelijoiden käytössä. Instrumenttiharjoittelu on keskeinen osa muusikoksi kasvamista ja oppilaitoksemme tarjoaa mahdollisuuden omaan instrumenttiharjoitteluun ja opintojen alkaessa opiskelija voi lunastaa kulkukortin opintojen ajaksi.
Lisää koulutuksesta
Monta tapaa opiskella
Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.
Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.
Linkkilista
Kysy lisää, autamme mielellämme!
Gradia hakupalvelut
Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15
Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193