Haluatko tehdä töitä musiikkiteknologina tai ovatko musiikkialan jatko-opinnot tavoitteenasi? Tee unelmastasi totta ja opiskele musiikkiteknologiksi Gradiassa.

Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Musiikki

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 2–3 vuotta

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Täytä hakemus ja lähetä motivaatiokirje sähköpostitse 6.12.2023 mennessä info.muusikko@gradia.fi. Hakijat saavat hakemuksen ja motivaatiokirjeen perusteella kutsun valintahaastatteluun. Kutsut lähetetään to 7.12.2023 iltapäivän aikana.

Musiikkiteknologihakijoiden haastattelut perjantaina 15.12.2023 klo 13–16 välillä Suomalaisella musiikkikampuksella.

Opiskelijavalinta tehdään hakemuksen, motivaatiokirjeen ja haastattelun perusteella.
Valintatiedot lähetetään hakijoille 19.12.2023.

Kenelle

Elätkö musiikista ja elääkö musiikki sinussa? Oletko kiinnostunut musiikkituotannosta ja äänentoiston osaamisesta ja musiikillisesta ilmaisusta musiikkiteknologian avulla? Haluatko tehdä töitä musiikkiteknologina tai ovatko musiikkialan jatko-opinnot tavoitteenasi? Tee unelmastasi totta ja opiskele musiikkiteknologiksi Gradiassa.

Musiikkiteknologian opinnot on suunnattu musiikkituotannosta ja live-äänentoiston osaamisesta kiinnostuneille. Sinulla voi olla jo aiempaa itse hankittua osaamista ja haluat nostaa osaamisesi ammatilliselle tasolle.

Gradiassa saat opiskella monipuolisella Suomalaisella musiikkikampuksella, ja pääset osallistumaan musiikkikampusyhteistyönä toteutettaviin produktioihin, kuten orkestereihin ja musikaaleihin.

Kuvaus

Musiikkiteknologian osaamisalalta valmistuttuasi osaat käyttää äänentoistolaitteita sekä soveltuvia työtapoja ja työvälineitä, pääinstrumenttina DAW.
Musiikkiteknologina osaat äänittää musiikkia ja toimia äänitystehtävissä. Osaat viimeistellä tallenteet ja esitellä niitä kohderyhmille sekä markkinoida omaa osaamistasi. Osaat myös tunnistaa musiikin tyylilajeja ja rakenteita, ja käyttää musiikkiteknologista osaamistasi musiikillisessa ilmaisussa.

Opiskelussa korostuu tekemällä oppiminen ja yhteistyö muiden muusikko-opiskelijoiden kanssa. Opiskelussa otetaan huomioon opiskelijoiden aiempi osaaminen, ideat ja musiikilliset tavoitteet.

Huomaathan, että kyseessä on pääosin päiväopetuksena (klo 8-16) toteutettava koulutus, johon hakijan oletetaan pystyvän sitoutumaan.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista opinnoista. Kaikki opiskelevat musiikkialan toimintaympäristössä toimimista, äänentoistolaitteiston käyttämistä, äänittämistä, musiikkiteknologiaa ja musiikillista ilmaisua.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko opiskeluajan.

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Kaikille pakollinen tutkinnon osa 15 osp
• Musiikkialan toimintaympäristössä toimiminen 15 osp
• Musiikkiteknologian osaamisala, musiikkiteknologi 130 osp

Pakolliset tutkinnon osat 85 osp
• Äänentoistolaitteiston käyttäminen, 30 osp
• Äänittäminen, 30 osp
• Musiikkiteknologia ja musiikillinen ilmaisu, 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 45 osp mm.
• Musiikkialan esityksen tai tapahtuman toteuttaminen 15 osp
• Musiikkitallenteen tuotantoprosessissa toimiminen, 15 osp
• Musiikkitallenteen valmistaminen, 15 osp
• Studiolaitteiston käyttäminen, 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp:
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Kustannukset

Opetus on maksutonta ja päätoimista.

Oma tietokone ja omat musiikkiohjelmistot ovat hyödyllisiä, mutta eivät välttämättömiä. Koulun IT-tila on opiskelijoiden käytössä. Instrumenttiharjoittelu on keskeinen osa muusikoksi kasvamista ja oppilaitoksemme tarjoaa mahdollisuuden omaan instrumenttiharjoitteluun ja opintojen alkaessa opiskelija voi lunastaa kulkukortin opintojen ajaksi.

Lisää koulutuksesta

Monta tapaa opiskella

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Kärkkäinen Mia

Opinto-ohjaaja

Opinto-ohjaus, musiikki