Gradian vaalipaneeli 2. huhtikuuta: Toisen asteen koulutus tulevalla vaalikaudella

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia on kutsunut kevään eduskuntavaalien keskisuomalaisia kansanedustajaehdokkaita keskustelemaan heidän omistaan ja puolueensa koulutuspoliittisista linjauksista.

Vaalipaneelin kimmokkeena ovat olleet viime vuosien suuret muutokset niin ammatillisessa kuin lukiokoulutuksessakin. Rahoitus on supistunut reilusti ja lainsäädäntö uudistunut. Gradia on Suomen suurin yhdessä ammatillista koulutusta ja lukiokoulutusta järjestävä koulutuskuntayhtymä. Opiskelijoita on noin 23 000 ja henkilöstöä noin 1100.

Paneelin kansanedustajaehdokkaat ovat:

Johanna Karjula (KESK), Sonja Karppinen (VAS), Meri Lumela (VIHR), Harri Oksanen (PS), Ahti Ruoppila (SDP), Juha Suonperä (KOK), Juha Vimpari (SIN) ja Marika Visakorpi (KD)

Keskustelua käydään muun muassa kysymyksistä: 

  • Miten toisen asteen koulutuksen rahoituksen käy tulevaisuudessa?
  • Tulevatko opintosetelit ja osaamistilit?
  • Missä määrin yhteiskunta, työelämä ja yksilö rahoittavat jatkuvaa oppimista?
  • Suomalaisten osaamistasoa pitäisi nostaa. Jatketaanko oppivelvollisuutta, tehostetaanko aikuisten kouluttamista vai mitä ratkaisuja on?
  • Väestökehitys haastaa kouluverkkoa ja kasvattaa osaajapulaa. Mikä tähän voisi olla ratkaisu? Miten muodostuvat vahvat osaamiskeskittymät Suomessa, jossa väestö keskittyy entistä enemmän pääkaupunkiseudulle, Pirkanmaalle ja Varsinais-Suomeen?
  • Millainen on kokonaiskuva koulutusjärjestelmästä, sen keskinäisestä vuorovaikutuksesta ja suhteesta työelämään ja yhteiskuntaan?

Keskustelua luotsaavat lehtorit Katriina Vikström Gradia Jyväskylästä ja Risto Sarvilinna Jyväskylän Lyseon lukiosta.

Tilaisuus on yleisölle avoin. Paneelia voi seurata myös suorana lähetyksenä tältä sivulta!

Kevään eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 14.4. Ennakkoäänestysaika on 3. – 9.4.

Kutsu toimituksiin

Vaalipaneeli järjestetään tiistaina 2.4.2019 klo 15 – 17 osoitteessa Viitaniementie 1 B, auditorio Taitava (tilan numero on B1.132 ), Jyväskylä. Viestimien edustajat ovat tervetulleita seuraamaan keskustelua.

Gradian Viitaniemen alueen kartta

Lisätietoja

Vesa Saarikoski, kuntayhtymän johtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, puh. 040 341 5100

Mediatiedote 26.3.2019