Gradia lisää lähiopetusta 12.4. alkaen

Gradian ammatillinen ja lukiokoulutus järjestetään 12.–30.4. yhdistelmämallilla siten, että enintään puolet kunkin oppilaitoksen opiskelijoista voi samanaikaisesti osallistua lähiopetukseen.

Yhdistelmämallin mukainen opetus koskee Gradia Jyväskylän ja Gradia Jämsän ammatillista opetusta, valmentavia koulutuksia ja aikuisten perusopetusta sekä Gradia-lukioiden, eli Jyväskylän Lyseon lukion, Schildtin lukion ja Jyväskylän aikuislukion opetusta.

Pitkittynyt etäopiskelu on ollut monelle kuormittavaa. Yhdistelmämallilla kaikille opiskelijoille pystytään järjestämään alkuvuotta enemmän lähiopetusta. Opiskelijat saavat opettajilta ja ryhmänohjaajilta tiedon omien opintojen toteutuksesta.

Lähiopetuksessa turvallisuudesta huolehditaan noudattamalla Gradian koronaohjeistusta sekä yleisiä suosituksia. Kouluun saa tulla vain terveenä ja kaikilla kampuksillamme on voimassa maskisuositus. Jokaisen vastuulla on huolehtia turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Opiskelijoiden koronaohjeistus on koottu Gradian verkkosivuille.

Gradian koronaryhmä arvioi jatkuvasti tautitilanteen kehittymistä, opintojen etenemistä sekä opiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia. Tavoitteena on lisätä lähiopetuksen määrää vaiheittain siten, että syyslukukauden alussa voidaan palata mahdollisimman normaaliin koulunkäyntiin. Syksyn aikana pyritään käynnistämään myös opiskelijoiden ja henkilökunnan kansainväliset liikkuvuusjaksot.

Lisätietoja

Vesa Saarikoski, kuntayhtymän johtaja, puh. 040 341 5100.

Mediatiedote 7.4.2021