EduFutura-opinnot

EduFutura Jyväskylä on kolmen oppilaitoksen yhteistyömalli, joka avaa oppilaitosten ovet uudella tavalla kaikille toisen asteen opiskelijoille - niin lukiolaisille kuin ammattiin opiskelevillekin. EduFutura tarjoaa monipuolisia ja joustavia opiskelumahdollisuuksia Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun Jamkin ja Jyväskylän yliopiston välillä.

Laaja korkeakouluopintojen tarjonta toisen asteen opiskelijoille - rakenna oma polkusi!

Gradian toisen asteen opiskelijalla – niin lukiolaisella kuin ammattiin opiskelevalla – on upea mahdollisuus tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun Jamkin ja Jyväskylän yliopiston opintoja.

EduFuturan ristiinopiskelun opintotarjottimella on lähes 200 opintojaksoa. Näistä noin puolet on suunnattu toisen asteen opiskelijoille. 

Miksi korkeakouluopintoja kannattaa tehdä? Näin pääsee tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa. Ammattiin opiskelevilla on myös mahdollisuus laajentaa ja syventää osaamistaan lähtemällä mukaan korkeakoulupolkuopintoihin, joissa tehdään 30 opintopistettä Jamkiin, ja jatko-opiskelupaikka aukeaa erillishaun kautta.

Korkeakoulupolkuopinnot

Jos opiskelet Gradiassa ammatillista perustutkintoa ja tulevaisuudensuunnitelmissasi on jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa, korkeakoulupolkuopinnot ovat juuri sinua varten!

Opiskellessasi Gradian ammatillista perustutkintoa voit samaan aikaan suorittaa amk-opintoja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa EduFutura-opintoina. EduFutura-opinnot sisältyvät perustutkintoon ja ne lyhentävät opiskeluaikaasi Jamkissa, jos haet sinne myöhemmin opiskelijaksi.

Gradiasta Jamkiin korkeakoulupolkuopinnot EduFutura


Korkeakoulupolkuopintoja on mahdollista opiskella seuraavilla poluilla:

  • Liiketalouden polku
  • Kulttuurin (musiikki) polku
  • Matkailu- ja ravitsemisalan polku
  • Tekniikan polku (kone- ja tuotantotekniikka, logistiikka-ala, rakennusala, sähkö- ja ICT-ala)
  • Sosiaali- ja terveysalan polku

Korkeakoulupolkuopintojen laajuus on vähintään 30 opintopistettä.

Kun olet saanut perustutkintosi valmiiksi ja sinulla on vähintään 30 opintopistettä korkeakoulupolkuopintoja suoritettuna, voit hakea Jamkiin tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa.

Yliopisto-opintoja IT-tiedekunnassa

Sekä lukiolaiset että ammattiin opiskelevat voivat suorittaa Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologian tiedekunnassa opintoja 16 opintopisteen verran avoimen väylällä.

EduFutura-urheilijaopinnot

Urhelijaopintojen opintojaksoja on kuusi, joista puolet toiselle asteelle ja puolet korkeakoulujen opiskelijoille. Urheilijaopinnot ovat verkko-opintoja ja joustavasti sovitettavissa opiskelijan harjoitus- ja opintosuunnitelmaan.   

Tapahtumat ja tutustumiset

EduFutura tarjoaa nopeita ja helppoja mahdollisuuksia tutustua opiskeluun korkeakoulussa, mm. syksyisin ovat Hakijan päivä ja Tutkijoiden yö -tapahtumat. Lukiolaiset pääsevät tutustumaan Korkeakouluviikolla Jamkissa tai Jyväskylän yliopistossa yhteen alaan ja sen opiskeluun. Lisäksi korkeakouluopintoihin voi tutustua erilaisissa yhteisproduktioissa.

Gradian ammatillisen koulutuksen EduFutura-opintokoordinaattorien yhteystiedot

Kärkkäinen Mia

Opinto-ohjaaja

Opinto-ohjaus, musiikki

Ruth-Viitanen Mira

Lehtori (opettaja)

Liiketoiminta

Väliotsikko

Katso lisää videoilta

Palsta 1/3

Korkeakouluopintoja lukiolaiselle

Palsta 2/3

Korkeakoulupolku ammattiopiskelijalle

Palsta 3/3

EduFuturassa toiselta asteelta korkeakouluun

Jos kiinnostuit EduFutura-opinnoista, kerron mielelläni lisää:

Ruth-Viitanen Mira

Lehtori (opettaja)

Liiketoiminta