Yritystehdas on avattu

Yritystehtaan kasvuhautomo on avannut ovensa, ja ensimmäiset asiakasyritykset ovat pian sisällä hautomopolulla. Yritystehtaan uudistunutta palvelutarjontaa niin startupien kuin oppilaitosten suuntaan tuodaan esiin kuluvan kevään aikana.
 
Jyväskylän alueen startup-ekosysteemiä on rakennettu jo useiden vuosien ajan erilaisten projektien muodossa. Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Jyväskylän yliopiston ja koulutuskuntayhtymä Gradian yhdessä perustama Yritystehdas jatkaa startup-kehittämisen kaarta ja vakiinnuttaa toimintaa osakeyhtiön muodossa.  
 
”On ihan mahtavaa, että meidän kasvuhautomo on nyt startannut. Ensimmäiset yritykset ovat pian sisällä hautomossa ja pääsemme valmentamaan niitä kohti kasvua ja kansainvälisyyttä”, iloitsee toimitusjohtaja Kati Rauhaniemi.
 
Hyviä tuloksia syntyy ennakkoluulottomalla yhteistyöllä. Yritystehdas rikkoo rajoja yhdistämällä akateemiset ja ammatilliset osaajat. Startup-valmennuksen lisäksi Yritystehtaan tärkeä tehtävä on edistää oppilaitoslähtöistä yrittäjyyttä ja yrittäjämäistä asennetta muun muassa opiskelijoille, henkilökunnalle ja tutkijoille suunnatun hautomopolun avulla sekä järjestämällä erilaisia yrittäjyyteen liittyviä tapahtumia.
 
”Luomme opiskelijoille onnistumisen kokemuksia ja kannustamme heitä tavoittelemaan rohkeasti unelmiaan. Jokaisesta ei todellakaan tarvitse tulla yrittäjää, mutta moni työnantaja kuitenkin arvostaa yrittäjämäistä asennetta. Meidän unelmana on tulevaisuus, jossa jokainen on vapaa luomaan oman työelämänsä”, kannustaa Rauhaniemi.
 
Tulevien viikkojen aikana Yritystehdas näkyy ja kuuluu ympäri kaupunkia. Luvassa on muun muassa tempauksia oppilaitosten kampuksilla, mediassa ja verkossa. Laaja yhteistyöverkosto on mukana levittämässä yrittäjyyden ilosanomaa kevään aikana.  
 
”Pääsemme yhteistyöllä pidemmälle, kun mihin yksin pystymme. Meidän tiimi on täynnä huippuammattilaisia, ja ympäriltämme löytyy asiantunteva joukko niin oppilaitosten osaajia kuin startupeille palveluja tuottavia kumppaneita. Kunnia toiminnan starttaamisesta kuuluu ehdottomasti koko verkostollemme, joka tekee hartiavoimin töitä yrittäjyyden eteen”, Rauhaniemi kiittää.

Me Yritystehtaalla valmennamme parhaista ideoista menestyviä kasvuyrityksiä. Jotta Suomeen syntyisi uusia yrityksiä, työpaikoilla olisi enemmän yrittäjämäistä asennetta, ja jotta oppilaitosten yrittäjyyskurssit olisivat täynnä innokkaita opiskelijoita. Innostamme ihmisiä kokeilemaan rohkeasti ja oppimaan myös mokistaan. Autamme kaikin voimin yrityksiä syntymään ja kasvamaan.

Lisätietoja

Iiris Asunmaa
yhteisömanageri
Yritystehdas
iiris@yritystehdas.fi
0400 803 171

Kati Rauhaniemi
toimitusjohtaja
Yritystehdas
kati@yritystehdas.fi
040 566 7070

Yritystehtaan mediatiedote 8.4.2019