Opiskelusta hyötyy niin työnantaja kuin -tekijäkin

TL-Maint Oy on jyväskyläläinen siivous-, kiinteistönhuolto- ja viherpalveluita tarjoava vuonna 2002 perustettu yritys. Siivouksen toimialajohtaja Riikka Koukkumäki kertoo, että oppisopimusopiskelu on tullut TL-Maintille jäädäkseen.
”Pitkälti yli toistakymmentä työntekijäämme on opiskellut oppisopimuksella tutkintoja niin kiinteistönhoidossa kuin siivouspuolellakin”, Koukkumäki sanoo.

Kiinnostus kouluttautumiseen tulee työntekijöiltä

TL-Maintilla opiskeluun kannustetaan, mutta usein innostus kouluttautumista kohtaan lähtee työntekijöistä. Työjohtajat ovat aktiivisia kouluttautumaan ja innostavat siihen myös työntekijöitä. ”Huhtikuussa alkaa toimitilahuoltajille oma räätälöity koulutusryhmä, joka on koottu meidän omista työntekijöistä. Siihen lähtee mukaan 14 henkilöä. Kyllähän sekin jo kertoo jotain, että saadaan noin iso porukka opiskelemaan samaa tutkintoa”. Räätälöidyn tutkinnon oppitunnit järjestetään TL-Maintin omissa koulutustiloissa. ”Koulutuksessa on otettu huomioon hienosti meidän tarpeet ja aikataulut. Kaikki on suunniteltu koulutuksen järjestäjän kanssa viimeistä piirua myöten”.

Koukkumäki sanoo huomanneensa, että vertaistuki opiskellessa nopeuttaa opitun soveltamista käytäntöön. ”Uusien toimintatapojen ottaminen käytäntöön on tällöin helpompaa, kun työparille ei tarvitse perustella, miksi työtapoja muutetaan. Lisäksi työpari on hyvä tuki opiskelussa. Yhdessä opiskelu lisää hyvää yhteishenkeä”.

Oppisopimuksella opiskelu on äärettömän hyvä juttu

”Kun saa opiskella työtä tehden, työn sisäistäminen on paljon helpompaa kuin pelkästään koulun penkillä opiskellessa. Oppisopimusopiskelussa oppimaansa pääsee heti soveltamaan käytäntöön” ja opetetaan niitä asioita, joissa opetusta tai ohjausta tarvitsee sekä myös teoriapohjaista tietoa. Omalla työpaikalla tapahtuva opiskelu lisää työntekijöiden ammattitaitoa sekä antaa vaihtelua arkeen ja työnantajalle uskottavuutta laadukkaana toimijana.

”Voimme näin näyttää asiakkaillekin, että meillä on asiansa osaavia tekijöitä töissä. Kyllä tämä on hyvä asia kaikille osapuolille”.

TL-Maintilla opiskellaan useita tutkintoja. Näistä suosituimmat ovat olleet toimitilahuoltajan perustutkinto, laitoshuoltajan ammattitutkinto ja kiinteistöhoitajan ammattitutkinto. ”Oppisopimuskeskuksella kuunnellaan meidän tarpeita herkällä korvalla ja he ottavat palautteen tosissaan. Meidän tarpeet on otettu aina hyvin huomioon. Kaiken kaikkiaan mahdollisuus opiskella oppisopimuksella on äärettömän hyvä ja hieno juttu”, Koukkumäki kiittelee.

Riikka Koukkumäki, TL-Maint Oy.
Siivouksen toimialajohtaja Riikka Koukkumäki, TL-Maint Oy
Työelämä- ja yrityspalvelut
040 341 5056
Gradia Jyväskylä
Liiketoiminta ja työelämäpalvelut
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 C, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä