Henkilöstön jatkuva kouluttaminen on graafisen alan elinehto

Graafinen ala on muuttunut vuosien aikana merkittävästi, joten henkilöstön osaamisen päivittäminen on ollut välttämätöntä. Media-alan erilaiset ammattitutkinnot oppisopimuksella suoritettuina ovat olleet ilmoitus- ja taittopalveluita tarjoavalle Mediasepille oivallinen ratkaisu tarvittavan ammattitaidon ylläpitämiseen. Lähes jokainen Mediaseppien työntekijöistä on jossain vaiheessa uraansa hankkinut lisäkoulutusta, joko uuden tutkinnon tai lyhyempien koulutusten muodossa.

Toimintaympäristö ja asiakkaiden tarpeet muuttuvat jatkuvasti. Osaamisen päivittäminen on ehdotonta, jos haluaa pysyä mukana kilpailussa. Jatkuvasta osaamisen kehittämisestä on tullut meille tapa, toimitusjohtajana työskentelevä Sauli Vuorinen sanoo.

Oppisopimuksella varmistetaan henkilöstön osaaminen

Oppisopimuskoulutus on ollut Mediasepillä suosittu ja hyväksi havaittu keino ylläpitää ammattitaitoa ja kehittää henkilöstön osaamista. Vuorinen kertoo, että yhteistyötä Gradian kanssa on ollut Mediaseppien alusta lähtien.

- Oppisopimusopiskelu on erinomainen tapa varmistaa henkilöstön ajantasainen osaaminen.

Tällä hetkellä tärkeimmät koulutukset Mediasepille ovat audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto, digitaalipainajan ammattitutkinto, faktorin erikoisammattitutkinto, painopinnanvalmistajan ammattitutkinto ja media-alan ammattitutkinto. Lisäksi tehdään myynnin ja tuotannon johtamisen esimieskoulutusta. Yhteistyö Gradian kanssa on sujunut hyvin. - Yhteistyö on aina ollut mutkatonta. Virallinen puoli oppisopimuksissa on helppo hoitaa, kun asiat on valmisteltu hyvin eikä prosessia rasiteta turhalla byrokratialla.

Kun useampi työntekijä opiskelee, pystytään lähiopetus pääsääntöisesti järjestämään työpaikalla. - Opiskeluun menee jonkin verran työntekijöiden aikaa, mutta emme ole nähneet sitä ongelmalliseksi. Se on vain järjestelykysymys. Saamme automaattisia muistutuksia siitä, mitä missäkin vaiheessa opiskelijoiden kanssa tulee tehdä. Opiskelu on tavoitteellista ja väliarviot auttavat kohti lopullista päämäärää. 

Opiskelu piristää työntekijöiden arkea

Suhtautuminen kouluttautumiseen on henkilöstön parissa otettu hyvin vastaan: opiskelu ja lisäkouluttautuminen lisäävät henkilöstön tyytyväisyyttä. Myös stressin on nähty lievittyvän ammattitaidon kasvun myötä. - Aluksi opiskelu saattaa aiheuttaa keskustelua, mutta pääasiassa työntekijät ovat vain tyytyväisiä, kun saavat päivittää osaamistaan ja työnantaja antaa siihen mahdollisuuden.

Työnantajan näkökulmasta henkilöstön kouluttaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. - Osaavan henkilöstön myötä pystymme tarjoamaan laadukkaita ja kilpailukykyisiä palveluita. Yhteistyö Gradian kanssa jatkuu varmasti tulevaisuudessakin, sillä aina tulee uusia koulutustarpeita, Vuorinen sanoo.

Sauli Vuorinen Mediasepät.
Kuvassa toimitusjohtaja Sauli Vuorinen, Mediasepät Oy.
Työelämä- ja yrityspalvelut
040 341 5056
Gradia Jyväskylä
Liiketoiminta ja työelämäpalvelut
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 C, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä