Yrittäjän viesti toiselle yrittäjälle: Rekrytoi rohkeasti oppisopimuksella!

JKL Hana Oy on vuosia toteuttanut menestyksekkäästi oppisopimuskoulutuksen mallia, jossa kokeneet konkarit kouluttavat nuorempia alalle tulijoita LVI-alan huippuammattilaisiksi. Yrityksessä on koulutettu 17 työntekijää oppisopimuksella ja tälläkin hetkellä oppimassa on 5 oppisopimusopiskelijaa.

JKL Hana Oy:ssä tarvetta uusille työntekijöille on ollut niin yrityksen kasvun kuin työntekijöiden ikääntymisenkin myötä. Yrityksen toimitusjohtaja Keijo Ström hyödyntää suunnitelmallisesti oppisopimuskoulutusta uusien työntekijöiden kouluttamisessa. ”Oppisopimus on kätevä rekrytointikanava. Uuden työntekijän perehdyttäminen ja kouluttaminen työhön kestää LVI-alla joka tapauksessa useita vuosia, joten oppisopimuksella saadaan aikaan hyvä alku. Oppisopimuksen aikana uusi työntekijä oppii talon tavoille.”

Ström kertoo, että vuosien varrella oppisopimuskoulutuksella on toteutettu JKL Hana Oy:n henkilöstölle tarpeen ollut nuorennusleikkaus.

”Eläköityvien työntekijöiden tilalle on saatu kisälli-mestari-mallilla koulutettua tulevaisuuden tekijöitä. Eläkkeelle jäävät asentajat kouluttavat työlleen jatkajia.”

Strömin kokemukset oppisopimuskoulutuksesta ovat olleet kauttaaltaan positiivisia. Myös yhteistyö Gradian kanssa on ollut helppoa. ”Parasta palvelussa on, että asiat lähtevät eteenpäin saman tien ja henkilöstön asenne tekemiseen on kohdallaan”, Keijo Ström toteaa.

Omien kokemustensa vakuuttamana Ström kehottaa yrittäjiä tarttumaan oppisopimuskoulutukseen mahdollisuutena. ”Mukaan vain oppisopimuskoulutukseen! Kumpikaan osapuoli ei tule häviämään, väittäisin näin. Ota rohkeasti minuun yhteyttä, jos et usko!”

Työelämä- ja yrityspalvelut
040 341 5056
Gradia Jyväskylä
Liiketoiminta ja työelämäpalvelut
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 C, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä