Vesa Saarikoski yllätettiin ritarimerkkitilaisuudella

Kuntayhtymän johtajamme Vesa Saarikoski sai itsenäisyyspäivän alla 2020 tiedon hänelle myönnetystä Suomen Leijonan I luokan ritarimerkistä. Suomen ritarikuntien kunniamerkit myöntää tasavallan presidentti.

Vesa Saarikoski yllätettiin pienillä juhlallisuuksilla tiistaina 19.1. kun varsinainen merkki kunniakirjoineen oli saapunut luovutettavaksi.

Saarikoski on työskennellyt ennen nykyistä tehtäväänsä ammattikorkeakoulun rehtorina ja yliopiston professorina. Hän on koulutuksen arviointineuvoston puheenjohtaja. Muita keskeisiä kansallisia luottamustoimia ovat olleet muun muassa ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston Arenen puheenjohtajuus, eduskunnan työelämän ja ammatillisen korkeakoulutuksen verkoston työvaliokunnan jäsenyys ja Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKEn hallitusjäsenyys.

Samassa tilaisuudessa juhlistettiin Gradia Jyväskylän rehtori Pirjo Kauhaselle ja Gradia Jämsän rehtori Petteri Järviselle myönnettyjä ammattiosaamisen kehittämisyhdistyksen AMKEn kultaisia ansioristeja. Tämä korkein kultainen ansioristi myönnetään tunnustuksena pitkäaikaisesta ansiokkaasta toiminnasta ammatillisen koulutuksen hyväksi.