Työntekijä opiskelee, koko yritys kehittyy

Koulutus on siivittänyt Teeleidi Oy:n kasvutarinaa aina ensimmäisen työntekijän palkkauksesta lähtien. Teeleidin omistaja Anne Savela uskoo, ettei yritys olisi samanlainen ilman jatkuvaa kehittämistä ja oppimisen mahdollisuutta yhdessä omaa osaamistaan innokkaasti kehittävien työntekijöiden kanssa. Yhteistyössä Gradian kanssa on ammatillisten tutkintojen avulla kehitetty työntekijöiden osaamista ja samalla koko yritystä kustakin tutkinnosta kertyneen osaamisen avulla.  

Annella on tällä hetkellä kahdeksan vakituista työntekijää. Suurin osa heistä on alan vaihtajia. Kaikki ovat halunneet paneutua uuteen työhönsä opintojen kautta. He ovat opiskelleet tai ovat parhaillaan opiskelemassa oppisopimuksella työhönsä liittyvää alan perustutkintoa Gradiassa. Opiskelu motivoi ja sitouttaa työntekijää ja tuo yritykselle tietotaitoa sekä oppia asioista, joiden asiantuntija ei työnantaja itse aina ole. Tällaisia osaamisalueita ovat Teeleidissä olleet mm. logistiikka ja varastointi sekä graafinen suunnittelu.

Anne muistuttaa työnantajia siitä, että opiskelu antaa paljon paitsi työntekijöille itselleen, myös yritykselle. Teeleidissä onkin lukematon määrä projekteja ja kehittämistä saatu käyntiin tutkinnosta saatujen oppien avulla. Uusinta osaamista päästään hyödyntämään heti omassa työssä ja opettajat ovat koko matkan ajan opiskelijan ja yrityksen tukena.

Tutkintoa voi räätälöidä työnkuvan mukaan yhdistämällä siihen osan toisesta tutkinnosta.

Näin tehtiin esimerkiksi merkonomiksi opiskelevan kohdalla, sisällyttämällä hänen opintoihinsa myös graafisen suunnittelun opintoja. Siten markkinointimateriaalit ja pakkaussuunnittelu voidaan tehdä Teeleidissä omin voimin.

Henkilöstön opiskelu työn ohella on saatu rytmitettyä hyvin Teeleidin arkeen. Tämä mahdollistaa myös työntekijöiden toimeentulon, koska aina ei toimeentulon vuoksi ole mahdollista siirtyä täysipäiväiseksi opiskelijaksi.

Henkilöstön ja yrittäjän itsensä osaamisen kehittäminen on aina osa yrityksen kehittymistä. ”Erityisesti näinä vaativina korona-aikoina täytyy toimintaa sopeuttaa ja olla pari askelta edelläkin”, Anne muistuttaa. Teeleidissä korona on vauhdittanut muun muassa verkkokaupan rakentamista sekä muiden etämyyntitapojen kehittämistä ja käyttöönottoa. Nämäkin ovat mahdollistuneet osana Gradiassa opiskelevien opintoja.

Gradian opettaja Johanna Ärling ja työelämäkoordinaattori Anna Taipale ovat ilahtuneita Teeleidin Annen hyvistä koulutuskokemuksista. ”On hienoa olla tarjoamassa koulutusta, joka auttaa yrittäjää ja työnantajaa oman yrityksensä toiminnan kehittämisessä. Gradia Työelämä- ja yrityspalveluihin kannattaa olla yhteydessä aina, kun on koulutustarpeita, niin pyrimme löytämään asiakkaalle sopivan koulutusratkaisun, joko oppisopimuksella tai muilla tavoin", Anna kannustaa.

työelämäkoordinaattori
Taipale Anna Milma
040 341 5195
Gradia Jyväskylä
Liiketoiminta ja työelämäpalvelut
Työelämäpalvelut
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 C, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä