Tuija Auramo hotelli-, ravintola- ja catering-alan PRO2020-palkintofinalistiksi

Äänestetään meidän Tuijamme voittoon HORACA- eli hotelli-, ravintola- ja catering-alan tunnustuspalkinnon PRO2020 saajaksi! Finalistit on tänään julkistettu, ja Tuija Auramo on ehdolla opettajien sarjassa.  

Kyseessä on HORACA-alan ammattilaisten palkinto. Voittaja ratkeaa sekä äänestyksen että tuomariston päätöksen perusteella.

Alkujaan ehdokkuus on tullut alan sisältä: oma kollega, esimies, yhteistyökumppani tai työtiimi on ehdottanut finalistia.

Finalistit ovat osaavia, energisiä ja esimerkillisiä alansa toimijoita, joiden kanssa työskentely kiireenkin keskellä on nautinto. Tärkeimpänä kriteerinä on asenne.

Opettajien sarjassa on haettu kipinän ja tiedonjanon herättävää opettajaa, joka on itsekin aktiivinen oppija. Hän on kannustava, tasapuolinen ja inhimillinen. Hän tunnistaa ihmisten erilaiset oppimistavat ja osaa poimia opiskelijoistaan esiin taidot, jotka auttavat työllistymisessä. Hyvä opettaja suhtautuu intohimoisesti niin ammattiinsa kuin koko alaankin.

”Tuija on ravintolapalvelujen rautainen ammattilainen, joka tekee opettajan työtä suurella sydämellä. Hän huomioi opiskelijat aina yksilöinä. Työelämän kanssa Tuijan yhteistyö on hyvin monipuolista. Hän on pitkäjänteinen, eikä epäröi tarttua haasteisiin. Valmentava ote näkyy kaikessa hänen opetus- ja ohjaustyössään, Gradia Jyväskylän ravintola- ja catering-alan koulutuspäällikkö Virpi Kangas.

Opettaja, mentori ja kilpailutoiminnan osaaja

Tuija Auramo on pitkän linjan ammattilainen. Gradiassa hän on työskennellyt vuodesta 1991 lähtien. Opetustyön lisäksi hän on toiminut useissa kilpailutoiminnan tehtävissä, muun muassa valmentanut opiskelijoita sekä kansallisiin että kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin, toiminut Skills Finlandin lajipäällikkönä, kansainvälisenä eksperttinä EuroSkills- ja WorldSkills -kilpailuissa. Mentorina hän on toiminut niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin kollegoille.

Ennen siirtymistään nykyiseen opettajan tehtäväänsä Tuija työskenteli viisi vuotta hotellinjohtajana.

Tuijan valmennettavat ovat menestyneet sekä kotimaassa Taitaja-kilpailussa että kansainvälisissä kisoissa. Tuorein kansainvälinen onnistuminen on Tuijan valmennettavan Suvi Minkkisen 5. sija , Medallion for Excellence -saavutus WorlsdSkills Kazan2019 MM- kilpailuissa. Em-kultaan on yltänyt Tuijan valmennettava Tanja Pöyhönen, MM-hopeaan Maria Suihkonen ja EM-pronssiin Joona Finni.

PRO2020  äänestysaika jatkuu 15.12.2019 saakka. Voittaja julkistetaan Pro-gaalassa Finlandia-talossa 30.1.2019.

Äänesi Tuijalle annat kommentoimalla hänen esittelyosiossaan: https://propalkinnot.fi/finalistit

Klikkaa finalistien listasta auki kohta Opettaja ja vaikuta!

Lisätietoja

Virpi Kangas, koulutuspäällikkö, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 6010
Jukka Koivisto, yksikönjohtaja, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 6160
Tuija Auramo, opettaja, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 6032

Kuvassa Tuija Auramo ammattitaitokilpailujen valmennettavansa Suvi Minkkisen kanssa. (Kuva: Ari Korkala)