Tiimiakatemia®-sertifikaatti on myönnetty Gradia Jämsälle

Mediatiedote 15.5.2018

Gradia Jämsän yrittäjyysopintojen monialaiselle valmennusohjelmalle on myönnetty Tiimiakatemia®-sertifikaatti. Tiimiakatemia Globalin myöntämä sertifikaatti luovutetaan oppilaitokselle keskiviikkona 23.5.2018. Kansainvälinen sertifikaatti myönnetään organisaatioille, jotka hallitsevat ja käyttävät Tiimiakatemia-menetelmiä, eli tiimipedagogiikkaa. Edellytyksenä on, että organisaatiossa ovat toimivat käytänteet tiimivalmentamiselle, tiimioppimiselle ja tiimiyrittäjyydelle.

Gradia Jämsässä on perehdytty tiimipedagogiikkaan monialaisissa yrittäjyysopinnoissa, joissa käytetään menetelmän perustyökaluja, kuten dialogipiiriä ja think-pair-share -menetelmää. Tiimimäisen oppimisen tavoitteena on luoda vahva perusta opiskelijoiden yrittäjämäiselle otteelle ja yrittäjyydelle. Opiskelijat oppivat tiimityön hyödyt kokemuksen ja tekemisen kautta opiskeluaikana erilaisissa projekteissa ja käytännön toteutuksissa.

– Tiimimäisellä työskentelyllä opiskelijoista kasvaa yhteistyötaitoisia, rohkeita, itsensä tuntevia, ajattelevia ja itseohjautuvia ammattilaisia, jotka kantavat vastuuta itsestään ja toisistaan. Tiimimäisessä oppimisessa opiskelijat ja opettajat nauttivat työstään, omasta ja toisten oppimisesta sekä osaamisen kehittymisestä. Tiimeissä opiskelijat tutustuvat omiin vahvuuksiinsa ja löytävät itselleen sopivat roolit jo opiskeluaikanaan ja se helpottaa jatkossa omien roolien löytymistä työelämään siirtyessä, kuvailee pedagoginen asiantuntija Seija Kivelä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiasta.

Opettajat ohjaavat ja valmentavat opiskelijoiden ammatillista kasvua erilaisissa oppimisympäristöissä ja -tilanteissa. Gradia Jämsän henkilöstöä on valmennettu tiimimäiseen oppimiseen: henkilöstössä on 11 tiimimestariksi koulutettua ja 66 lyhyemmän neljäpäiväisen tiimipaalutuksen suorittanutta.

Tiimiakatemia-pedagogiikka on 25 vuoden aikana Suomessa kehitetty tiimioppimisen malli, jonka pääinnovaattorina toimii opetusneuvos Johannes Partanen.

Kutsu viestimille:

Tiedotusvälineet ovat lämpimästi tervetulleita sertifikaatin luovutustilaisuuteen keskiviikkona 23.5.2018 klo 9.00. Paikka: Gradia Jämsä, Mediateekki, Koulutie 19, Jämsänkoski.

Lisätietoja

Seija Kivelä,  pedagoginen asiantuntija, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, puh. 040 341 4378
Minna Taipale, opettaja, Gradia Jämsä, puh. 040 341 4466