Tervetuloa Gradian vaalipaneelin yleisöön 2.4. klo 15 – 17!

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia on kutsunut kevään eduskuntavaalien keskisuomalaisia kansanedustajaehdokkaita keskustelemaan heidän omistaan ja puolueensa koulutuspoliittisista linjauksista.

Olet tervetullut mukaan yleisöön tiistaina 2.4. klo 15 – 17 osoitteessa Viitaniementie 1 B, auditorio Taitava (tilan numero on B1.132 ), Jyväskylä. Voit seurata lähetystä suorana myös tältä sivulta!

Vaalipaneelin teemana on Toisen asteen koulutus tulevalla vaalikaudella. Ammatillinen koulutus ja lukiokoulutus ovat olleet viime vuosina suuressa muutoksessa: rahoitus on supistunut reilusti ja lainsäädäntö uudistunut.

Gradia on Suomen suurin yhdessä ammatillista koulutusta ja lukiokoulutusta järjestävä koulutuskuntayhtymä. Opiskelijoita on noin 23 000 ja henkilöstöä noin 1100.

Paneelin kansanedustajaehdokkaat ovat:

Johanna Karjula (KESK), Sonja Karppinen (VAS), Meri Lumela (VIHR), Harri Oksanen (PS), Ahti Ruoppila (SDP), Juha Suonperä (KOK), Juha Vimpari (SIN) ja Marika Visakorpi (KD)

Keskustelua käydään muun muassa kysymyksistä:

  • Miten toisen asteen koulutuksen rahoituksen käy tulevaisuudessa?
  • Tulevatko opintosetelit ja osaamistilit?
  • Missä määrin yhteiskunta, työelämä ja yksilö rahoittavat jatkuvaa oppimista?  
  • Suomalaisten osaamistasoa pitäisi nostaa. Jatketaanko oppivelvollisuutta, tehostetaanko aikuisten kouluttamista vai mitä ratkaisuja on?  
  • Väestökehitys haastaa kouluverkkoa ja kasvattaa osaajapulaa. Mikä tähän voisi olla ratkaisu? Miten muodostuvat vahvat osaamiskeskittymät Suomessa, jossa väestö keskittyy entistä enemmän pääkaupunkiseudulle, Pirkanmaalle ja Varsinais-Suomeen?  
  • Millainen on kokonaiskuva koulutusjärjestelmästä, sen keskinäisestä vuorovaikutuksesta ja suhteesta työelämään ja yhteiskuntaan?

Vaalipaneelin keskustelua luotsaavat lehtorit Katriina Vikström Gradia Jyväskylästä ja Risto Sarvilinna Jyväskylän Lyseon lukiosta.