Laajuus

Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 4 kuukautta.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu ravintola-alasta kiinnostuneille vähintään 18-vuotiaille, joilta puuttuu työssä vaadittava osaaminen sekä alalla vaadittavat pätevyydet. Koulutus sopii myös jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa osatutkinnon, Juomien myynti ja tarjoilu -osan, parantaakseen työllistymistä ravintola-alalla. Koulutus soveltuu maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2).

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-hallinnon internet-sivuilla.

Koulutuksen hakuaikaa on jatkettu 19.1. saakka (aikaisempi 5.1.).

Kuvaus

Koulutuksessa tavoitteena on oppia työskentelemään kesäterassin juoma- ja ruokatarjoilutyötehtävissä. Koulutuksessa opitaan valmistamaan työpiste ja ravintolan asiakastilat myyntitilanteeseen. Opiskelija opiskelee juomien tuotetuntemusta ja asiakaslähtöistä myyntityötä. Koulutuksessa opitaan hygieenisiä työtapoja ja opitaan valmistamaan kesäterassin alkoholillisia ja alkoholittomia juomia sekä opitaan käyttämään kahvilaitteita. Opiskelija oppii hyödyntämään tarjoilutekniikkaa terassitarjoilun juoma- ja ruokatarjoilutyötehtävissä. Koulutus sisältää ammatin vaatimat korttikoulutukset esim. hygieniapassin ja anniskelupassin suorittamisen.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, koostuen lähi- ja etäopiskelusta (myös verkko-opiskeluna) sekä työelämässä tapahtuvana oppimisena. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana Juomien myynti- ja tarjoilu -tutkinnon osa. Koulutus antaa hyvän pohjan työllistyä anniskeluravintolan kesäterassin tarjoilutyötehtäviin. Tutkinnon osa huomioidaan valinnaisiin tutkinnon osiin, mikäli opiskelija haluaa jatkaa myöhemmin Ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opintoja.

Rakenne

Koulutuksen sisältö
-kesäterassin alkoholittomat ja alkoholilliset juomat: juomatuotetietous menekkijuomista ja menekkijuomasekoitusten valmistaminen
- asiakaspalvelu- ja myyntityö
- tarjoilutyötekniikat
- hygieniapassi
- anniskelupassi

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
Ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14


 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä

Koulutuksen osoite

Priimus, Taulumäentie 45