Taitaja9-aluekilpailusta Petäjäveden yläaste, Norssi ja Äänekosken koulumäen yhtenäiskoulu valtakunnalliseen finaaliin

Keski-Suomen Taitaja9-aluekilpailu järjestettiin 16.1. Kauppakeskus Sepässä. Mukana kilpaili Keski-Suomen Taitaja9-paikalliskilpailujen parhaimmisto, 16 kolmen hengen joukkuetta.

Taitaja9-kilpailussa yläkoululaiset kilpailevat eri ammattialojen osaamisesta, jossa kädentaidot, nokkeluus ja nopeus ovat valttia. Aluekilpailun tehtävät sisälsivät sekä lasku-, arvaus- ja päättelytehtäviä että käytännön läheisempiä tehtäviä kuten hoitotyövälineiden tunnistaminen, käsipyyhepaperirullan vaihto ja hajulukon vaihtaminen.

”Päivä oli innostava ja vauhdikas, ja eteni kuin juna”, kommentoi Taitaja9-koordinaattori Juha Toivanen. "Loistava päivä , jossa nuoret pääsivät  tutustumaan ammatillisen koulutuksen eri aloihin", jatkaa Taitaja9- sekä Taitaja2020-koordinaattori Mira Ruth-Viitanen.

Kolme parasta kilpailee valtakunnallisessa finaalissa Jyväskylässä

Aluekilpailuista kolme parasta joukkuetta selvitti tiensä valtakunnalliseen Taitaja9-finaaliin, joka kilpaillaan 12.–13.5.2020 Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtuman yhteydessä Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa Jyväskylässä. Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtuman järjestää Gradia yhteistyökumppaneineen. 

Seuraavat joukkueet nähdään Taitaja9-finaalissa:

  1. Mikromekaanikot, Emmi Isopahkala, Emma Virtanen ja Anna Kämäräinen, Petäjäveden yläaste, Petäjävesi
  2. Foxtrot, Verni Laine, Kalle Korhonen, Anni Lindeman, Jyväskylän normaalikoulu, Jyväskylä
  3. ESA, Emmi Saastamoinen, Samu Huttunen, Atte Niskanen, Koulunmäen yhtenäiskoulu, Äänekoski

Voittajajoukkueen, Petäjäveden yläasteen Mikromekaanikkojen mielestä kilpaileminen on mukavaa, vaikka heitä jännitti ennen kisaa ja sen aikana. Joukkueen jäsenet Emmi Isopahkala, Emma Virtanen ja Anna Kämäräinen odottavat jo Jyväskylän toukokuista finaalia ja toivovat, että luokkakaverit ovat mukana  finaalissa kannustamassa.

Taitaja9-kilpailun yhteydessä oli mahdollisuus tutustua ammatilliseen koulutukseen, muun muassa Gradian opintotarjontaan, Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtumaan sekä EduFutura Jyväskylään. Gradian liiketoiminnan opiskelijat ovat mukana tapahtuman järjestämisessä. 
 

Lisätietoja

Taitaja9-koordinaattori, Taitaja2020-koordinaattori, Mira Ruth-Viitanen, mira.ruth-viitanen@gradia.fi, 040 341 5832
Taitaja9-koordinaattori, Juha Toivanen, juha.toivanen@gradia.fi, 040 341 5502