Taitaja-kilpailijat menevät unelmii kohti

Virallinen Taitaja2020-biisi Unelmii kohti on nyt julkaistu! Kisabiisi johdattaa Taitaja2020-kilpailijat parhaaseen suoritukseen ja fiilikseen ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtumassa. Gradia yhteistyökumppaneineen järjestää Taitaja-tapahtuman Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa, Jyväskylässä 11.–14.5.2020.

Jyväskylän EduFutura-yhteistyö mahdollisti Taitaja2020-biisin toteutuksen ja yhdisti Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston talentit. 

”Unelmii kohti -biisi on hieno esimerkki opiskelijoiden kohtaamisesta, josta syntyy upeita juttuja ja isompiakin tuotantoja. Opiskelijoille tulee antaa tilaa unelmoida ja toimia oman tulevaisuutensa rakentamiseksi. Tätä ovat tukemassa oppilaitosten asiantuntijat ja verkostomainen toimintamme", sanoo EduFuturan viestintäasiantuntija Tiina Riuttanen.

Taitaja2020-biisin tuotannosta vastannut Eero Salonlahti (Gradia) toteaa, että projekti oli alusta alkaen positiivinen haaste: miten tehdä biisi, joka sopii tapahtumaan, olisi mahdollisimman tsemppaava, mutta silti uskottava pop-kappale? Salonlahden mukaan jokainen projekti opettaa tekijäänsä. Hän kokee oppineensa paljon biisien tekemisestä, tuotannosta ja yhteistyöstä muiden ammattilaisten kanssa.

Salonlahti on itse erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Itsekin kappaleella laulanut Salonlahti kiittää saksofonisti Pinja Viljasta (JAMK, Jyväskylän yliopisto), rap-osuudesta vastannutta Joonas Ikosta (Jyväskylän yliopisto) ja laulaja Ina Mylleria (Gradia) yhteistyöstä, sillä ilman heitä lopputulos ei olisi ollut yhtä hyvä. 

”Toivon, että biisi tsemppaisi kisaajat yrittämään parhaansa", sanoo Eero Salonlahti.

Salonlahti lähettää terveisiä Taitaja-kilpailuun osallistuville: kun on tilaisuus näyttää osaamisensa, kannattaa laittaa kaikki peliin. Koko elämä ei kuitenkaan ole kiinni yhdestä hetkestä ja aina voi yrittää uudestaan.  

Unelmii kohti –biisit löydät
Spotify

YouTube

Tekijät 

San. Eero Salonlahti, Joonas Ikonen 
Säv. Eero Salonlahti 
Sov. Eero Salonlahti 
Tuotanto: Eero Salonlahti