Suurten lukioiden rehtorit kokoontuvat Jyväskylässä kesäkuussa

Suurten lukioiden valtakunnallinen verkosto kokoontuu Gradia-lukioiden järjestämään kesäseminaariin 12.–13.6. Harjun kampuksella. Tapahtumaan osallistuu suurten lukioiden rehtoreita laajasti eri puolilta Suomea sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ja yhteistyökumppaneiden edustajia.

Jyväskylän kesäseminaarissa käydään yhteistä keskustelua lukiokoulutuksen ajankohtaisista teemoista. Lukiokoulutuksen tulevaisuuden näkymistä alustaa johtaja Tiina Silander opetus- ja kulttuuriministeriöstä, ja puheenvuoroa kommentoi Kuntaliiton erityisasiantuntija Kyösti Värri.

“Hallitusohjelmaa odotellessa on hienoa saada Jyväskylään koolle runsaasti lukiokoulutuksen asiantuntijoita eri puolilta Suomea. Suurten lukioiden perinteinen kesäseminaari tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden jakaa hyviä käytänteitä ja tehdä tärkeää kehitystyötä yhdessä muiden koulutuksenjärjestäjien kanssa. Yhteisistä keskusteluista tulee aina myös hyviä ideoita tulevan lukuvuoden suunnitteluun”, sanoo Gradia-lukioiden rehtori Samuli Laitinen.

Seminaarin teemoja ovat mm. aineenopettajan työn vaatimukset 2020-luvun lopulla ja opettajien osaamisen kehittäminen, suurten lukioiden yhteisöllisyys ja demokratia, lukioiden johtaminen sekä tekoäly oppimisen ja opettamisen tukena. Puheenvuoroja aiheista pitävät mm. yliopistonlehtori Matti Rautiainen Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitokselta ja väitöskirjatutkija Sari Hietamäki Jyväskylän yliopistosta.

Lisätietoja

Samuli Laitinen, tulosaluejohtaja, rehtori, Gradia-lukiot, 040 341 4494, samuli.laitinen@gradia.fi

Kuva: Harjun kampuksen pääsisäänkäynnin luona Seppo Uuranmäen teos Ilona ja Onni.