Suositut koulutukset innostavat henkilöstöä Versowoodilla

Mekaaninen metsäteollisuus tarvitsee osaavia tekijöitä pysyäkseen voimakkaasti kehittyvän tuotantotekniikan ja eläköitymisten tahdissa. Suomen suurin yksityinen saha-alan yritys Versowood on tarttunut haasteeseen rakentamalla omalle henkilöstölleen räätälöidyn koulutuspaketin yhteistyössä Gradian kanssa.

Ensimmäinen saha-alan ammattitutkintoon tähtäävä oppisopimuskoulutus starttasi Versowoodilla keväällä 2018. Kokemukset olivat niin hyviä, että toinen ryhmä laitettiin pystyyn seuraavana keväänä. Kaksivuotinen koulutus on ollut henkilöstön keskuudessa suosittua.

Toinen ryhmä täyttyi helposti, vaikka oli tiedossa, että opiskelu vaatii omaa aktiivisuutta. Keskeyttäneitä ei ole lainkaan. Koulutukset etenevät hyvin ja siihen kuuluvia näyttöjä on annettu”, sanoo Versowoodin henkilöstöjohtaja Riikka Yli-Leskijärvi.

Koulutusten lähipäivät toteutetaan Versowoodin omilla tuotantolaitoksilla kiertäen eri paikkakunnilla. Koulutukseen osallistujat saavat kattavan kuvan koko konsernin toiminnasta ja verkostoituvat talon sisällä. Oman osaamisen syventäminen vahvistaa motivaatiota ja ammatti-identiteettiä. ”Puu on elävä materiaali, jonka käsittely vaatii taitoa. Syvällisempi ymmärrys antaa myös osaamista kehittää prosesseja edelleen."

"Koulutuksen vahvistama henkilöstön sitoutuminen ja tyytyväisyys näkyy työn jäljessä.”

Yrityskoulutusten suunnittelu tehdään yhteistyössä asiakkaan kanssa. ”Olemme saaneet Gradialta todella hyvää palvelua. Järjestelyt ovat hoituneet nopeasti ja joustavasti. Kouluttajat ovat erittäin ammattitaitoisia ja ideat otetaan hyvin vastaan”.

Suunnitelmissa onkin jatkaa yhteistyötä ja käynnistää lisää henkilöstökoulutuksia sekä laajentaa koulutuksia myös uusien osaajien rekrytointiin. ”Valmiita osaajia on harvoin tarjolla. Rekrytoiva koulutus on loistava tapa saada motivoituneita työntekijöitä, joilla on juuri meille sopiva ammattiosaaminen, Yli-Leskijärvi toteaa.

Gradia Työelämäpalvelut
040 341 5056
Gradia Jyväskylä
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 C, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä