Sirpa Pii-Keinonen: Jokainen päivä on oppimista varten!

Kasvavan yrityksen johtaminen vaatii kykyä delegoida ja päästää asioita omista käsistään. Yrittäjä Sirpa Pii-Keinonen vastasi haasteeseen yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon avulla.

Hänellä on takanaan pitkä taival yrittäjänä. Viime vuodet hän on pyörittänyt Kahvila Muistoa Toivolan vanhalla pihalla Jyväskylässä. Sitä ennen Pii-Keinosella oli juhlapukuliike Krinoliini.

- Olen aina halunnut tehdä erilaisia asioita. Yrittäjyys on tarjonnut siihen erinomaisen mahdollisuuden, hän pohtii.

Erilaisten asioiden tekemiseen Pii-Keinosella on liittynyt myös tarvittavan osaamisen hankkiminen. Hän on suorittanut niin keittiöalan, kaupallisen alan kuin vaatetusartesaaninkin tutkinnon. Yrittäjävuosina hän kertoo päivittäneensä osaamistaan säännöllisesti noin viiden vuoden välein.

- Elämä on minusta oppimista- joka päivä voi oppia uutta, hän sanoo.

Ajatuksia johtamiseen oppisopimuksen avulla

Yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa Pii-Keinonen lähti suorittamaan ajatuksena saada lisää oppia johtamisesta ja erityisesti itsensä johtamisesta. Yrittäjän täytyy pystyä delegoimaan vastuuta työntekijöille ja vähentää omaa suorittavaa työtä, jotta aikaa jää markkinointiin, asiakaskontakteihin ja toiminnan kehittämisen.

- Monien yrittäjien delegoiminen on minulle haastavaa, kun olen tottunut tekemään ja teen mielelläni asioita itse. Jossain tulee kuitenkin vaihe, jolloin se ei enää ole järkevää – varsinkin, kun henkilöstö on pätevää ja pystyy ottamaan vastuuta.

Oppisopimus sopii yrittäjälle

Oppisopimuskoulutusta Pii-Keinonen pitää monella tapaa yrittäjälle sopivana ratkaisuna. Se ei sido liian pitkäksi aikaa yhdellä kertaa ja opinnot pystyy aloittamaan joustavasti.

- Koulutuksen aloittaminen oli tosi kivuton prosessi.

Tyytyväinen Pii- Keinonen on ollut myös itse koulutukseen. Tapaamisissa asioita on käyty lävitse hyvin valittujen casejen avulla ja yhdessä tehden. Tärkeää on ollut myös se, että aikataulut ovat olleet sopivalla tavalla joustavat. Ne antavat myöten omalle tahdille, vaikka tietysti määräaikojakin on.

Pii-Keinonen korostaa myös ryhmän ja lähiopetuspäivien opettajien merkitystä.

- Koulutuspäivien aikana syntyi oikeasti ajatuksia, ja mielikuvissa on perustettu jo monia yhteisiä yrityksiäkin! Opettajilla oli yrittäjätausta, mikä auttoi ymmärtämään meitä opiskelijoita.

Hakupalvelut (puhelinaika ma–to klo 10–15.30 pe ja aattopäivinä klo 10–14)
040 341 6193
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Opiskelijapalvelut
Haku- ja neuvontapalvelut
Käyntiosoite
Sepänkatu 3, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä