Schildtin lukion uusi alku lauantaina 6.10.

Gradia-lukioiden Schildtin lukio juhlistaa la 6.10.2018 uutta alkua aloitettuaan tänä syksynä toimintansa samalla kampuksella Viitaniemessä.

Lukio toimi kolme lukuvuotta hallinnollisesti yhtenä, mutta kahdessa toimipisteessä entisen Voionmaan lukion ja Cygnaeus-lukion kiinteistöissä. Molempien koulujen historiassa kohtasi osoitteessa Vapaudenkatu 37, josta Tyttökoulu eli ”Tipula” purettiin siirtyäkseen uuteen Tyttölyseoon Voionmaankadulle v. 1952. Näin vapautuvaan kiinteistöön Cygnaeus-puiston laidalle päästiin rakentamaan koulua, josta tuli ensin Keski-Suomen Yhteiskoulu ja myöhemmin Cygnaeus-lukio.

Lauantai on osaksi tavallinen koulupäivä oppitunteineen klo 9.00 alkaen, mutta juhlistamme uutta alkua ja pitkää historiaa myös juhlatilaisuudella ja ruokailulla. Juhlan ohjelmassa on katsaus menneeseen sekä musiikin, liikunnan ja ilmaisutaidon esityksiä. Lisäksi Cygnaeus-lukion entiset opiskelijat Lauri Reuter (biotekniikan tohtori ja ruuantuotannon ongelmiin erikoistunut tutkija) ja Mette Seppälä (teatterin ja musiikin moniosaaja) vierailevat kutsuttuina kertomassa uravalinnoistaan. Päivän päätteeksi on luvassa pesäpallon haasteottelu Lyseon lukiolaisia vastaan Viitaniemen tekonurmimontussa klo 12.15 alkaen.

Päivän ajankohta noudattaa perinnettä, jonka mukaan Jyväskylän vanhat oppikoulut eli Lyseo (v. 1858), entinen Tyttökoulu/Tyttölyseo (v. 1864) ja Normaalikoulu (v. 1915) viettävät vuosipäiväänsä lokakuun alkupuolella eri tavoin. Avoimet ovet ja entisten opiskelijoiden tapaamiset ovat usein olleet osa hieman erilaista koulupäivää.

Koulujen yhdistyminen ja nimien muuttuminen yhdessä luokattoman lukiojärjestelmän kanssa ovat hieman hankaloittaneet entisten opiskelijoiden yhteydenpitoa. Selvennykseksi tässä vielä yhteenveto vuosista ja kouluista, joista valmistuneet ylioppilaat ovat nykyisen Schildtin lukion alumneja: Tyttölyseo (v. 1952-), Viitaniemen yhteiskoulu (v. 1961-), Kilpisen koulu (v. 1966-), Keski-Suomen Yhteiskoulu (v. 1961-), Voionmaan lukio (v. 1978-), Cygnaeus-lukio (v. 1995-). Teitä on siis paljon!

Ottakaapa jatkossa rohkeasti yhteyttä Schildtin lukioon, kun haluatte järjestää kaveri- tai vuosikertatapaamisia ja tulla tutustumaan uuteen kouluun, tai jos olette kiinnostuneita kutsumaan koolle entisten opiskelijoiden yhdistyksen perustamiskokouksen.

Katso myös: Facebook: https://www.facebook.com/schildtinlukio ja Instagram: schildtin.lukio

Lisätietoja

Ari Pokka, Schildtin lukion rehtori, puh. 040 341 4610, ari.pokka(at)gradia.fi