Schildtin lukion politiikkaviikko 8.–12.11 edistää vaikuttamista ja rakentavaa keskustelua

Vaikuttamisrauhaa edistetään aktiivisesti Schildtin lukion politiikkaviikolla  8. –12.11. Vaikuttamisrauha on valtakunnallinen kampanja, jossa nuoret edistävät rakentavaa keskustelukulttuuria politiikassa sekä torjuvat nuoriin kohdistuvaa häirintää ja vihapuhetta.

Schildtin lukion politiikkaviikon tavoitteena on keskeisesti myös lisätä opiskelijoiden kiinnostusta politiikkaan ja vaikuttamiseen.

Maanantaina 8.11. Schildtissä opiskelijoiden kanssa keskustelevat kansanedustajat Petri, Honkonen, Joonas Könttä, Piritta Rantanen ja Sinuhe Wallinheimo.

Kansalaisjärjestöjen torilla tiistaina 9.11. voi tutustua eri järjestöjen työhön ja niiden ajamiin teemoihin. Paikalle on kutsuttu muun muassa Mannerheimin Lastensuojeluliitto, ympäristöjärjestö WWF, Seksuaalinen tasavertaisuusjärjestö Seta ja Youth Against Drugs eli YAD.

Keskiviikkona 10.11. verkkoyhteyden kautta mukana ovat europarlamentaarikot Sirpa Pietikäinen, Henna Virkkunen, Mauri Pekkarinen, Silvia Modig  ja Laura Huhtasaari.

Viikkoon kuuluu myös useita eri aihealueiden asiantuntijoiden luentoja:

  • Tiistaina 9.11. luento Kiinan kulttuurista ja politiikasta, Helsingin yliopiston Aasian tutkimuksen yliopistonlehtori Tiina Airaksinen
  • Keskiviikkona 10.11. luento Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen moninaisuudesta, Jyväskylän Setan puheenjohtaja Petri Janhunen
  • Torstaina 11.11. luento Kiinan taloudesta, Suomen Pankin nousevien talouksien tutkimuslaitoksen vanhempi ekonomisti Riikka Nuutilainen.

Järjestelyistä vastaa Schildtin lukion vaikuttamisesta, politiikasta ja kansainvälisyydestä kiinnostuneiden opiskelijoiden European Parliament Ambassador School eli EPAS-ryhmä. Kyseessä on eurooppalaisten koulujen verkosto, johon Schildtin lukio kuuluu.

Schildtin lukion väki toivottaa toimittajat tervetulleiksi viikon tapahtumiin. Tarkemmat kellonajat ja tapahtumapaikat lisätietojen antajilta.

Lisätietoja

Lea Savón, opettaja , Schildtin lukio, puh. 040 341 4639, lea.savon@gradia.fi 
Kaisu Ikäheimo, opettaja Schildtin lukio, puh. 040 341 4806, kaisu.ikaheimo@gradia.fi 
Sinna Talvensola, opiskelija, Schildtin lukion EPAS-ryhmä, yo253170@gradia.fi 

Mediatiedote 3.11.2021