Schildtin lukio järjestää 16 eurooppalaisen koulun verkkokonferenssin 6.– 7.toukokuuta

Schildtin lukio järjestää Europroject – Education without Frontiers -verkoston vuositapaamisen toukokuun 6.–7. 2021.

Mukaan on ilmoittautunut kuusikymmentä opettajaa ja rehtoria 16 koulusta, kaikkiaan 14 Euroopan maasta. Heart and Soul -nimeä kantavaan etäkonferenssiin osallistuu myös noin 100 opiskelijaa verkoston kouluista, mukaan lukien Schildtin lukion opiskelijat. Kyse on verkoston vuosikokouksesta, jonka järjestämisvastuu kiertää verkoston kouluilla.

Europroject – Education without Frontiers on 18 eurooppalaisen koulun aktiivinen, tiivis ja järjestäytynyt yhteistyöverkosto, jossa Schildtin lukio on ollut mukana vuodesta 1996 lähtien.  Verkostolla on kolmihenkinen vaalein valittava johtotiimi, jossa tällä hetkellä toimivat opettajat Luxemburgista, Slovakiasta ja Suomesta Schildtin lukiosta.

Konferenssin pääpuhujat ovat psykologi ja aivotutkija Ville Ojanen sekä Opetushallituksen kansainvälisen Erasmus+  -vaihto-ohjelman yleissivistävän koulutuksen vastaava asiantuntija Tytti Voutilainen. Tilaisuuteen tuovat tervehdyksensä myös Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto sekä europarlamentaarikko Henna Virkkunen.

Konferenssin keskeinen teema on hyvinvointi, ja siinä keskustellaan ajankohtaisesti korona-pandemian vaikutuksista, mutta myös työskennellään kansainvälisiissä tiimeissä. Työpajoissa harjoitetaan kädentaitoja, joogataan, lauletaan yhdessä sekä esitellään kansainväliselle verkostolle itselle tärkeitä ja voimaannuttavia luontokuvia.

”Ystävyyttä, yhteistyötä ja aktiviteetteja suurella sydämellä”, siitä tapahtumassa on kyse, kiteyttää Schildtin lukion rehtori Mika Rantala.

Lisätietoja

Marjo Oikarinen, opettaja, Schildtin lukio, puh. 040 341 4633, marjo.oikarinen@gradia.fi
Satu Syyrakki, opinto-ohjaaja, Schildtin lukio, puh. 040 341 4615, satu.syyrakki@gradia.fi
Mika Rantala, rehtori, Schildtin lukio, puh. 040 3414690, mika.rantala@gradia.fi

Tapahtuman oma verkkosivu.
Lisää kansainvälisestä verkostosta.

Mediatiedote 3.5.2021