Säihke-tapahtumasarja tarjoaa musiikkia syysiltojen iloksi 31.10.–4.11.

Gradian taiteen perusopetuksen Säihke-tapahtumasarja koostuu tänä syksynä yhdeksästä konsertista 31.10.–4.11.2022. Tapahtumasarja esittelee monipuolisesti musiikin perusopetusta ja tuo valokeilaan eri-ikäisten oppilaiden osaamisen. Konsertit järjestetään Siltasalissa Suomalaisella musiikkikampuksella (Pitkäkatu 18–22, Jyväskylä) ja niihin on vapaa pääsy. Konsertteja voi seurata myös suorina verkkolähetyksinä.

Säihke-tapahtumasarjan avaa maanantaina 31.10. klo 18 konsertti, jossa esiintyy eri soitinten soittajia. Puhallinorkesterit Vire ja Puhuri nousevat lavalle tiistaina klo 18 Vipusilta yksin ja yhdessä -konsertissa. Keskiviikkoiltana esiintyy muun muassa lyömäsoitinorkesteri Pauke. Koululaisille tarjolla ovat koululaiskonsertit tiistaina ja keskiviikkona klo 10. Perheen pienimmille on puolestaan ohjelmaa torstaina klo 10, kun luvassa on Musikatin ja Kanatuden lomajammailut -etämuskari. Torstai-ilta huipentuu musiikin perusopetuksen opettajien konserttiin. Torstain ja perjantain muut konsertit painottuvat pop-/jazz-musiikkiin.

Konsertit ovat musiikin perusopetuksen ja Gradian media-alan esitystekniikan yhteistyötä. Media-alan opiskelijat toteuttavat konserttien ääni- ja valotekniikan sekä suorat verkkolähetykset.

Säihke-tapahtumasarjan koko ohjelma ja linkit suoriin verkkolähetyksiin löytyvät gradia.fi/saihke -sivulta. Konsertit ovat katsottavissa ja kuunneltavissa kahden viikon ajan Gradian YouTubessa.