Riikka Kaarnamo: Kiinteistöalakin digitalisoituu

Gradia-blogin uusimmassa kirjoituksessa saadaan toisenlainen näkökulma koulumaailmaan, kun kiinteistöjohtaja Riikka Kaarnamo avaa Gradia-kiinteistöjen toimintaa.

- Gradia-kiinteistöjen perustehtävä on tarjota opiskelijoille ja henkilökunnalle toimintaa mahdollisimman hyvin palvelevat tilat ja ympäristö kilpailukykyisellä hinnalla. Eli menemme siihen suuntaan, johon oppilaitostulosyksiköt meitä ohjaavat. Muutos on jatkuvaa, ja usein pitkän tähtäimen suunnittelu on kovin vaikeaa, joten meidän on oltava joustavia ja muuntautumiskykyisiä, Kaarnamo kirjoittaa

Yksi leimallisimpia ajan piirteitä on ehkä melko konservatiivisen kiinteistöalankin digitalisoituminen. Rakennuksista ja käyttäjistä on hyödynnettävissä mittava määrä dataa.

Samalla, kun alalla on oltava koko ajan tehokkaampia ja kilpailukykyisempiä, energiankulutusta ja päästöjä tulee vähentää.

- Kulutuksen vähentäminen on myös arvovalinta. Otamme jo nyt jokaisessa rakennusprojektissamme huomioon energiatehokkuuden ja seuraamme ja ohjaamme kiinteistöjen energiankulutusta jatkuvasti ylläpidon aikana, Kaarnamo kertoo.

Tutustu ja seuraa, niin tiedät enemmän! #gradiablogi #gradiafi #astettaenemmän

Riikka Kaarnamo