RekryKoulutus, täsmäosaajia yritykseen

Monissa Pk-yrityksissä kipuillaan rekrytoinnin kanssa, koska tehtäviin ei löydy koulutettuja tekijöitä. Työ saattaa vaatia hyvinkin spesifiä osaamista, esimerkiksi tietyn koneen hallintaa tai erityistä hitsaustekniikkaa. RekryKoulutus on palvelu, joka on tarkoitettu juuri tällaisiin tarpeisiin.

RekryKoulutus räätälöidään yrityksen eksakteihin osaajatarpeisiin. Koulutukseen etsitään sopivat tekijät ja heidät koulutetaan tehtäviin. Yritys saa näin työtehtävän vaatimuksia vastaavan täsmäosaajan.

Näin RekryKoulutuksen suunnittelu etenee

  • Ensin pidetään lähtötietopalaverilla asiakasyrityksen, Gradian, TE-palveluiden ja ELY-keskuksen kanssa. Selvitetään nykyinen tilanne ja käydään läpi osaajatarpeet. Kartoituksen jälkeen tehdään koulutusesitys ELY-keskukselle.
  • Seuraavaksi suunnitellaan koulutuksen sisältö ja aikataulu, sekä resursoidaan asiantuntijat sen toteuttamiseen. Tässä hyödynnetään erityisesti Gradian asiantuntemusta.
  • Mahdollisimman nopeasti koulutussuunnittelun rinnalla, käynnistyy hakuprosessi ja rekrytoinnin markkinointitoimenpiteet. Gradia johtaa prosessia TE-toimiston kanssa.
  • Hakemusten saavuttua aloitetaan haastattelut. TE-palvelut ja Gradia auttavat prosessissa ja yritys päättää ketkä koulutukseen valitaan.

RekryKoulutus kestää noin 30–100 päivää riippuen työtehtävän vaativuudesta. Koulutuksesta 70 prosenttia on työssäoppimista ja 30 prosenttia tietopuolista opetusta. Valtaosa oppimisesta tapahtuu työpaikalla, jolloin työntekijä pääsee heti tutustumaan uuteen työympäristöön ja työnantaja uuteen työntekijään.

RekryKoulutuksen myötä syntyy työsuhde ja tekijä pääsee virallisesti aloittamaan työn yrityksessä.

RekryKoulutuksen hyödyt työnantajalle

  • RekryKoulutus on edullinen ja nopea prosessi. Uusi työntekijä aloittaa koulutuksen parhaimmillaan jo kahdeksassa viikossa ja tutustuminen uuteen työhön ja tekijään voi alkaa.
  • Palvelu on riskitön. Palkanmaksu alkaa vasta, kun koulutus on suoritettu hyväksytysti. Työsuhteen alkaessa tiedetään, että kyseessä on osaava ja työyhteisöön sopiva tekijä.
  • ELY-keskus rahoittaa palvelusta 70 prosenttia.

Jos kiinnostuit RekryKoulutuksesta ja haluat tietää lisää, ota meihin yhteyttä. Etsitään yhdessä tarpeeseenne sopivat ratkaisut! Lisätietoa Gradian työelämäpalveluista gradia.fi/yrityksille

Gradian Työelämäpalvelut
040 341 5056
Gradia Jyväskylä
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 C, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä
myyntipäällikkö
Kilpikoski Stiina
040 341 4536
Gradia Koulutuspalvelut Oy
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 A, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä