RekryKoulutuksen avulla uusia osaajia Elonen Oy Leipomolle

RekryKoulutuksen avulla Elosen Leipomo vastasi nopeasti uusien leipomotyöntekijöiden rekrytointitarpeeseensa. Koulutus herätti suurta kiinnostusta hakijoissa, joista Elonen valitsi kuusi henkilöä 40 päivää kestävään koulutukseen. Haku koulutukseen tapahtui TE-palveluiden kautta.

”RekryKoulutusta voin lämpimästi suositella yritysten täsmäkoulutustarpeisin."

"Koulutuksen aihealueet valittiin juuri kyseessä olevaan tehtävään sopiviksi. Koulutusaiheet ja -päivät sovittiin yhteistyössä Gradian opettajan kanssa. Tulemme varmasti jatkossakin käyttämään ko. koulutusta, mikäli rekrytoimme kerralla useamman henkilön”, toteaa koulutukseen tyytyväinen henkilöstöpäällikkö Tuire Elonen.

RekryKoulutuksen tavoitteena oli kouluttaa uusia työntekijäitä Elosen osaajatarpeisiin ja antaa koulutettaville työtehtävien edellyttämät tiedot ja taidot sekä riittävät ammatilliset valmiudet toimia Elosen Leipomon kakkulinjan työtehtävissä.
 
Aktiivinen, energinen ja iloinen valittujen joukko perehtyi tiivistetysti kakkulinjaston töihin pääsääntöisesti työssäoppien linjastolla. Osaamista syvennettiin teoriaopintojen, kakkulinjastolla kuvattujen videoiden ja kirjallisten tehtävien kautta. Työelämän ja leipomoalan perusvalmiuksia vahvistettiin hygienia-päivityskoulutuksessa sekä ensiapu- ja työturvakorttikoulutuksen myötä.

”Tällaiset koulutukset ovat ilo myös kouluttajalle. Ryhmä on pieni, toimii tehokkaasti yhteistyössä kaikkien kanssa ja on avoin kehittymään ammattilaiseksi. Koulutuksen sisältö ja vastuualueet suunniteltiin yhdessä yrittäjien kanssa, painottaen niitä asioita, mihin työtehtäviin valitut opiskelijat ovat suuntaamassa. Ilolla kuuntelin myös osan opiskelijoiden innokkuutta jatkokoulutukseen, sillä osa heistä haluaa hankkia myöhemmin leipuri-kondiittorin perustutkinnon pätevyyden”, kertoo vastuuopettaja Marjo Huuskonen Gradialta.

RekryKoulutus toteutettiin yhteistyössä Elosen Leipomon, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Keski-Suomen ELY-keskuksen ja Keski-Suomen TE-toimiston kanssa. Koulutusten sisällöt ja toteutus räätälöitiin joustavasti Elosen Leipomon osaamisvaatimusten ja aikataulutoiveiden mukaan.

”RekryKoulutus on suunniteltu ratkaisuksi juuri niihin tilanteisiin, jolloin osaavaa työvoimaa ei ole saatavilla ja yritys haluaa kouluttaa itselleen ammattitaitoisia työntekijöitä. RekryKoulutus toteutetaan aina räätälöidysti yrityksen tarpeiden mukaisiksi ja sen avulla yritys voi kouluttaa vaikka vain yhdenkin työntekijän. Täsmäosaajien kouluttamisella pystymme auttamaan yrityksiä ratkaisemaan osaajapulaa. Samalla voidaan varmistaa, että yritys saa juuri sellaisia työntekijöitä, jotka sopivat heidän työyhteisöönsä ja osaavat juuri sellaisia tietoja ja taitoja, joita yrityksessä tarvitaan”, toteaa asiakkuuspäällikkö Petra Leppäharju-Lipitsä Gradialta.

 

asiakkuuspäällikkö
Leppäharju-Lipitsä Petra
040 341 6364
Gradia Jyväskylä
Liiketoiminta ja työelämäpalvelut
Työelämä- ja yrityspalvelut
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 C, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä