Petteri Järvinen: Gradia Jämsä kouluttaa ammatillisesti ja tukee seudun kehitystä

Gradia-blogissa on vuorossa katsaus Gradia Jämsään. Kirjoituksessaan rehtori Petteri Järvinen kertoo, että Jämsässä keskitytään vastaisuudessa puhtaasti ammatillisen osaamisen kouluttamiseen. Aluekehittäminen on myös erittäin tärkeää.

- Gradia Jämsän tehtävänä on edesauttaa seutukunnan kehittymistä ja varmistaa, että koko Gradian koulutus ja koulutustoimintaa tukevat palvelut ovat alueella saatavissa mahdollisimman kattavasti.

Gradia Jämsässä opiskelee noin 600 nuorta ja noin 900 aikuista keskimäärin 28 ammatillisessa tutkinnossa. Hyvin toimivaa yhteistyötä tehdään paljon seutukunnan muiden koulujen kanssa.

Kuten niin monen muunkin oppilaitoksen, myös Gradia Jämsän haasteita ovat opiskelijoiden riittävyys ja talous. Valtion prosenttiperiaatteella toteuttamat rahoitusleikkaukset kohdistuivat melko suurina Gradia Jämsään.

Pieni oppilaitos on ollut sinnikäs edelläkävijä monessa. Tiesitkö muuten esimerkiksi, että Jämsä käynnisti Kajaanin ja Kempeleen kanssa ensimmäisen logistiikan koulutuksen vuonna 1982?

Tutustu ja seuraa, niin tiedät enemmän! #gradiablogi #gradiafi #astettaenemmän.

Gradia Jämsän rehtori Petteri Järvinen