Peltojen pirteistä kaupunkien kamareihin -konsertti su 8.10.

Suomalainen musiikkikampus soi 230 soittajan voimalla Peltojen pirteistä kaupunkien kamareihin -konsertissa sunnuntaina 8.10.2023 klo 14. Konsertti on huipennus koulutusviikonlopulle, joka järjestetään yhteistyössä Orivesi All Stars -pelimannikollektiivin kanssa 6.–8.10.

Peltojen pirteistä kaupunkien kamareihin -konsertissa perinteiset ja uudet sävelet heräävät eloon satapäisen joukon soittamana. Konsertissa kuullaan myös maakuntamme oman pelimannin Ville Ojasen teokset Pirates of Pylkönmäki sekä Saarijärven juhannuskisat uusina sovituksina suurelle orkesterille. Orkesteria johtavat Antti Järvelä ja Elias Frigård Orivesi All Stars -kansanmusiikkikollektiivista. Tässä ainutlaatuisessa tapahtumassa syntyy foorumi niin musiikin harrastajille kuin ammattilaisillekin kohdata toisensa ja jakaa ajatuksia pedagogiikasta ja yhteissoitosta.

Konserttia voi seurata paikan päällä musiikkikampuksen Hannikaissalissa (Pitkäkatu 18–22, Jyväskylä) sekä Siltasalissa suurelta näytöltä, sillä konsertti striimataan.

Yhteistyö maailman suurimmassa pelimanniorkesterissa inspiroi ja luo uutta

Orivesi All Stars -tapahtumat ovat avoimia kaikille yhteismusisoinnista kiinnostuneille. Jyväskylän viikonlopun ainutlaatuisessa kokoonpanossa on mukana neljän keskisuomalaisen musiikkiopiston taiteen perusopetuksen oppilaita, opettajia sekä Suomalaisen musiikkikampuksen opiskelijoita yhteensä 190. Lisäksi mukaan saadaan 40 Orivesi All Stars -yhdistyksen jäsentä ympäri Suomea. Nuorin mukana oleva soittaja on viisivuotias ja pelimanneista kokeneimmat 80-vuotiaita.

Tapahtumaan koottava pelimanniorkesteri tuo monenlaisia soittajia yhteen. Yhdessä tekemisen riemu ja hyväksyvä ympäristö tarjoavat uuden tavan oppia yhteissoittoa. Jokainen soittaja tarvitseekin yhteissoittoa kehittyäkseen oman instrumenttinsa taitajaksi. Hyppäys pois omalta mukavuusalueelta voi myös kannustaa uudenlaiseen luovuuteen ja rohkeuteen musiikin opiskelussa. Tämän yhteisen elämysretken äärellä lapsille ja nuorille avautuu mahdollisuus luoda uusia kaverisuhteita musiikkiharrastuksensa ympärille yli kuntarajojen.

Keski-Suomen liiton ja Sivistysliitto Kansalaisfoorumin taloudellinen tuki mahdollistavat maakunnan musiikkia harrastavien lasten ja nuorten osallistumisen tapahtumaan. Tapahtuma on Kampuksen ääni ry:n sekä Suomen Puhallinorkesteriliiton yhdessä suunnittelema ja mukaan on saatu vahva edustus maakunnasta. Viikonlopun aikana muodostettava Keski-Suomi All Stars -orkesteri ylittää kunta- ja oppilaitosrajat sekä eri musiikkityylien tiukat normit.

Yhteistyön tuloksena syntyy monipuolinen ja monitasoinen oppimisympäristö, joka yhdistää pelimannimusiikin, kaverilta oppimisen, mestarit ja kisällit ja avaa näin uusia musiikillisia ja pedagogisia ovia kaikille osallistujille.

Konsertin tarjoavat yhteistyössä Orivesi All Stars, Keski-Suomen Liitto, Sivistysliitto Kansalaisfoorumi, Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö, Gradia, Suomalainen musiikkikampus, Läntisen Keski-Suomen-, Jämsänjokilaakson- ja Ala-Keiteleen musiikkiopisto, Suomen Puhallinorkesteriliitto ja Kampuksen ääni ry.

Konsertti on kaikille avoin ja maksuton, lämpimästi tervetuloa!​​​​​​​

Antti Järvelän kuva: kuvaaja Ulla Nisonen